Categorized | Oradea

Lucia Varga: „Cea mai la îndemână măsură anti-criză este demisia Guvernului Boc”

Deputatul de Bihor Lucia Varga susţine că a depus împreună cu colegii liberali moţiunea simplă „Programul Băsescu – PDL = curbe de sacrificiu pentru români!”, pentru că singura şansă ca România să poată ieşi din criză ar fi demiterea actualului Guvern, responsabil de situaţia în care se află românii.

Conform liberalului în România nu se mai poate vorbi de efectele unei crize financiare mondiale, ci de o criză românească, provocată de proasta guvernare a Cabinetului Boc.

„Traian Băsescu a reuşit să aducă la cârma României cel mai incompetent şi mai slab Guvern pe care l-a avut ţara noastră de la Ceauşescu încoace.

Rezultatele acestei guvernări se văd: majoritatea românilor trăiesc la limita subzistenţei, abia supravieţuiesc de pe o zi pe altă, România se confruntă cu cea mai gravă criză economică în urma prestaţiei jalnice a unui Guvern incapabil să imagineze soluţii pentru problemele românilor, pentru mediul de afaceri, pentru salariaţii din privat şi de la stat, pentru pensionari. În schimb, acest Guvern găseşte întotdeauna surse suplimentare de finanţare pentru clientela politică a PDL, căreia i-au fost încredinţate milioane de euro pentru lucrări precum construcţia de patinoare, săli de sport, scene de spectacole, fără nicio legătură cu problemele românilor, cu criza economică, cu efectele ei.

PNL nu poate accepta pachetul de măsuri anunţat de un Guverrn incompetent şi corupt care prevede, în principal, reducerea în termeni nominali a veniturilor salariale ale bugetarilor cu 25%, precum şi reducerea pensiilor şi ajutoarelor sociale cu 15%. Fără măsuri de creştere economică, fără alte măsuri anticriză, doar ajustări în acele părţi ale bugetului unde nu ar trebui să se umble deloc sau cu extrem de mare grijă şi numai în condiţii de extremă urgenţă, doar tăieri de pensii şi salarii, de alocaţii, la care se adaugă noi surse de impozitare – aceasta este noua viziune, din nou falimentară, pe care  Guvernul Boc o propune românilor pentru a ieşi din criză şi pe care noi, liberalii o respingem fără echivoc.

Ca atare, cerem Ministerului de Finanţe să dea socoteală în Parlament pentru situaţia gravă în care se află România şi să prezinte un proiect de buget rectificat care să reflecte modul transparent în care măsurile anunţate de Guvern sunt implementate şi mai ales impactul asupra populaţiei, şi care să fie dezbătut de Parlament în regim de urgenţă.

Cerem Ministerului de Finanţe să prezinte românilor la modul netrunchiat, nefardat, trasparent scenariul economic negativ pe care îl impune României şi românilor pentru a-l suporta, care va duce la o deteriorare a mediului economic şi la o adâncire a deficitelor structurale, precum şi la împovărarea şi sărăcirea populaţiei prin mărirea în scurt timp a fiscalităţii”

a explicat Lucia Varga.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Lucia Varga: „Cea mai la îndemână măsură anti-criză este demisia Guvernului Boc””

  1. Super blogul, si foarte transparent direct la obiect. http://www.youvideo.ro downloadezi si convertesti muzica de pe youtube.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult