Categorized | Educatie

România s-a calificat în finala Eurovision 2010

Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au reuşit să ducă România din nou în finala Eurovision (Video) cu piesa „Playing with fire”. România a intrat a zecea în concurs şi a fost a opta echipă calificată (ordinea este aleatoare) ajungând în finala de sâmbătă de la Oslo.

Concursul a început marţi cu prima semifinală la care s-au calificat Bosnia şi Hertegovina, Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania, Islanda. Joi, alături de românia au ajuns în finală Danemarca, Georgia, Turcia, Ucraina, Armenia, Irlanda, Israel, Azerbaigian şi Cipru.

Lor li se vor alătura alte 5 ţări calificate din oficiu: Germania, Spania, Franţa, Marea Britanie şi câştigătoarea de anul trecut Norvegia. Surpriza pozitivă a reprezentat-o calificarea în finală a Bosniei, Belarusului sau Irlande iar surpriza negativă necalificarea unor piese cu mare priză la public precum cea a Elveţiei sau a Bulgariei.

Cum s-au descurcat Paula şi Ovi puteţi vedea în clipul de mai jos. Mult succes sâmbătă la Oslo. Hai România!

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult