Categorized | Educatie

România îşi egalează cea mai bună prestaţie la Eurovision din istorie

Paula şi Ovi au avut sâmbătă la Oslo o prestaţie mai mult decât mulţumitoare, clasându-se în final pe poziţia a treia în faţa unor reprezentanţi mult mai bine cotaţi înainte de concurs. Performanţa obţinută de cei doi este cea mai bună din istoria participărilor ţării noastre la Eurovision, România mai ajungând pe locul 3 doar în 2005 când Luminiţa Anghel şi Sistem s-au clasat pe acelaşi loc 3. Concursul a fost câştigat de Germania prin Lena cu pisa Satellite.

Chiar dacă, aşa cum ne-am obişnuit, câştigarea Eurovisionului românesc de către Paula şi Ovi, a fost luni întregi contestată de unii participanţi se pare că anul acest atât telespectatorii cât şi membrii juriului au fost mai mult decât inspiraţi atunci când au decis ca cei doi să ne reprezinte la Oslo. Este lucru mare, credem noi, să ai capacitatea de a alege o piesă reprezentativă, una care să fie considerată bună şi votată de aproape toate ţările din Europa (concurenţii româniei se pot lăuda că au primit puncte, mai multe sau mai puţine, de la toate ţările care au avut dreptul să voteze).

România a primit 162 de puncte, cele mai multe din partea Moldovei (12), Norvegiei, Portugaliei (10), Spaniei (10) şi Suediei (10).

Primele 10 clasate la final au fost: 1. Germania – 246 de puncte, 2. Turcia – 170, 3. România – 162, 4. Danemarca – 149, 5. Azerbaidjan – 145, 6. Belgia – 143, 7. Armenia – 141, 8. Grecia – 140, 9. Georgia – 124 şi 10. Ucraina cu 108 puncte. Clasamentul integral îl puteţi descărca de AICI.

Au terminat pe podium:

1. Lena – Satellite (Germania)

2. maNga – We could be the same (Turcia)

3. Paula şi Ovi – Playing with fire (România)

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult