Categorized | Social

DGASPC Bihor a pregătit câteva evenimente speciale pentru copii, de ziua lor

Începând de luni, 31 mai şi până în data de 04.06.2010, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor organizează, împreuna cu partenerii săi, „Săptămâna Copilului”, un eveniment ce cuprinde o serie de activităţi adresate copiilor şi tinerilor din sistemul de asistenţă socială.

Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia noastră, de a aprecia şi iubi copiii şi de a-i pregăti pentru un viitor sănătos, fericit şi plin de succese. În Europa Ziua Copilului a început sa fie sărbătorita din 1925, când, la Geneva, a avut loc o conferinţa mondiala pentru protejarea si bunăstarea copiilor. Reprezentanţii celor 54 de tari participante au elaborat Declaraţia privind Protecţia Copilului, axata pe combaterea sărăciei, a exploatării copiilor si pe numeroase aspecte legate de educaţie. În urma acestei întâlniri, mai multe state participante au convenit sa desemneze o Zi a copilului, zi ce a fost sărbătorita pentru prima data la 1 iunie.

În Bihor de Ziua Copilului DGASPC va organiza mai multe manifestări adresate copiilor, vizând diferite activităţi specifice şi de interes pentru cei 150 de copii şi tineri participanţi, respectiv spectacole artistice, ateliere de creaţie, concursuri sportive, cunoaşterea activităţii şi tehnicilor de intervenţie ale diferitelor instituţii ale Ministerului Administraţiei si Internelor.

„Totodată vor fi oferite cadouri pentru toţi copiii din sistemul de asistenţă şi protecţie sociala ai instituţiei noastre, respectiv pentru 1730 de copii, din care 499 sunt în cadrul diferitelor centre de plasament”

se precizează într-un comunicat remis de DGASPC Bihor şi semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei Ştefan Goţia.

Programul complet al manifestărilor organizate de DGASPC Bihor poate fi descărcat de AICI.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “DGASPC Bihor a pregătit câteva evenimente speciale pentru copii, de ziua lor”

  1. Live spune:

    … scuze de offtopic … un pic dar necesar … la multi ani tuturor celor cu nume Ana, Anita, Ana Maria

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult