Categorized | Social

România ajută Ungaria să scape de inundaţii

În urmă cu cateva zile, autorităţile de la Budapesta au anunţat activarea mecanismului UE de protecţie civilă şi au solicitat 2 milioane de saci cu nisip, până în prezent fiind utilizaţi deja 3,6 milioane de saci cu nisip din rezervele interne. Începând cu 15 mai, Ungaria se confruntă cu inundaţii grave, provocate de revărsarea unor râuri pe o lungime ce totalizează 930 de kilometri, afectând o treime din teritoriul ţării.

România va acorda Ungariei sprijin pentru intervenţia la inundaţiile produse în ultima lună, ca urmare a cererii formulate de către partea ungară, în baza prevederilor din acordurile bilaterale de cooperare şi asistenţă umanitară reciprocă în caz de dezastre. Astfel, Ministerul Mediului si Padurilor prin Administraţia Naţională „Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (30.000 saci de nisip) şi Mureş (170.000 saci de nisip) va transmite o prima tranşă de 200.000 de saci de nisip (în valoare de 66.000 euro), fiind pregătiţi alţi 300.000 de saci, care pot să fie detaşaţi de la nivelul Administraţiei Bazinale de Apă Siret şi Prut.

Transportul şi transferul acestor materiale de intervenţie de la nivelul Administraţiei Naţionale „Apele Române”- ABA Crişuri şi Mureş vor fi asigurate de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Bihor şi Mureş.

Conform precizărilor făcute de partenerii unguri, sacii de nisip oferiţi de România urmează să fie livraţi în localitatea Nyiregyhaza-Kolapso, Ungaria. O primă tranşă de 200.000 de saci de nisip urmează să ajungă la destinaţie în cursul acestei zile.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult