Categorized | Social

Conferinţă internaţională la Oradea

Începând de marţi, 09.06.2010 şi până vineri 11.06.2010 va avea loc la Oradea al XI-lea Congres de Farmacologie, Terapeutica si Toxicologie Clinica. Lucrările congresului se vor desfăşura în limba engleză la hotelul Continental Forum la ele participând mai multe personalităţi marcante ale lumii academice medicale.

Manifestarea este organizată de Societatea Română de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică în colaborare cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Disciplinele de Farmacologie şi Farmacologie Clinica, la ea urmând a participa aproximativ 100 de persoane.

Principalele subiecte care vor fi abordate la acest congres sunt legate de ultimele cercetări din farmacologia experimentală, farmacologia clinică şi toxicologia clinică. Dintre personalităţile marcante ale lumii academice medicale semnalăm prezenţa academicianului Victor Voicu, preşedintele Societăţii Române de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică, reputat toxicolog de nivel internaţional. Victor Voicu fiind şi preşedintele acestui congres.

O altă personalitate a farmacologie româneşti cu mare vizibilitate internaţională este profesorul Barbu Cuparencu, fondatorul unei adevărate şcoli de farmacologie fundamentală la UMF Cluj în urmă cu mai bine de 40 de ani. Cercetările lui au fost continuate şi în cadrul Laboratorului de farmacologie experimentală de pe lângă Disciplina de farmacologie a FMF din Oradea, cu începere din anii 1995-1996.

Alte personalitati ale farmacologiei româneşti aştepate la acest congres sunt profesorii Mihai Nechifor şi Ostin Mungiu de la UMF Gr.T.Popa Iasi, profesorii Vlaicu Sandor şi Anca Buzoianu (decan al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca) de la UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca.

Dintre personalităţile din străinăte aştepate la congres mai merită menţionate profesorul Folke Sjoqvist, Karolinska Institute Stocholm, Suedia, profesorul Olavi Pelkonen, Finlanda, profesorul Horst Thiermann, Germania şi profesorul Szylvezter E.Vizi din Ungaria.

„Considerăm că prin această manifestare ştiintifică Oradea şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din municipiu vor fi din ce în ce mai vizibile pe plan intern şi internaţional”

se precizează într-un comunicat semnat de conferenţiarul Ioan Magyar de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea.

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult