Categorized | Oradea

Lucia Varga solicită solidaritatea parlamentarilor bihoreni

Deputatul PNL Lucia Varga, a transmis astăzi 10 iunie 2010, o scrisoare deschisă parlamentarilor bihoreni din partidele aflate la guvernare, prin care le atrage atenţia asupra faptului că votul care se va da asupra moţiunii, nu mai este un vot politic, el este un vot care va afecta majoritatea cetăţenilor judeţului Bihor.

Parlamentarii bihoreni vizaţi de Lucia Varga sunt deputatul Ákos Derzsi, deputatul, Petru Lakatos, deputatul  Ştefan Seremi, deputatul  Pető Csilla-Mária, deputatul Octavian Bot, deputatul Merka Adrian Miroslav, senatorul  Zoltán Attila Cseke şi senatorul Petru Filip.

„Îi îndemn pe colegii mei bihoreni să se gândească în primul rând la cei care le-au dat votul pentru a fi prezenţi în Parlament. Acest vot dat moţiunii de cenzură trebuie să fie măsura conştiinţei pe care o au, el nu trebuie să fie dovada obedienţei faţă de partid şi faţă de conducătorul acestei guvernări care doreşte cu orice preţ să facă experimente economice pe spinarea cetăţenilor acestei ţări”

a declarat deputatul Lucia Varga.

PNL va vota cu bilele la vedere, pentru a nu plana vreo bănuială asupra parlamentarilor din acest partid şi mai mult în cazul în care această moţiune nu va fi votată şi legea prin care pensiile vor fi diminuate va intra în vigoare, PNL va asista juridic toţi pensionarii care vor da în judecată Guvernul României pentru acest abuz.

Trebuie să reamintim că în urma asumării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului pentru Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, precum şi pentru Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, a fost depusă o moţiune de cenzură care se va vota săptămâna viitoare. În cazul în care moţiunea de cenzură nu va trece, cele două legi se consideră adoptate, următorul pas fiind atacarea lor la Curtea Constituţională. Dacă Curtea le găseşte constituţionale, atunci acestea vor intra în vigoare după ce vor fi promulgate de preşedinte şi publicate în Monitorul Oficial.

Singura soluţie care, deşi nu stopează punerea în aplicare a legii, dă şanse de recuperare a prejudiciului creat prin reducerea pensiilor, este acţiunea în instanţă.

„Suntem pregătiţi să fim alături de aceşti pensionari în eforturile de recuperare în instanţă a drepturilor care le-au fost luate în mod abuziv prin aceste legi. Jurisprudenţa europeană spune clar prin deciziile CEDO că asimilează dreptul la pensie cu dreptul de proprietate, iar în România dreptul de  propietate este garantat de constituţie”

susţine Lucia Varga.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult