Categorized | Social

Reţea sanitară proprie, dar şi cheltuieli în plus la buget

După ce la începutul acestei luni, Primăria Oradea a luat act de decizia Guvernului României cu privire la transferul unităţilor sanitare publice cu paturi în subordinea autorităţilor locale, luni 14 iunie 2010 a fost aprobat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind trecerea în subordinea Municipiului Oradea a celor patru spitale.

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie, spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie şi Spitalul de Pneumoftiziologie vor intra în administrarea municipalităţii ceea ce va presupune şi alocarea unei sume speciale de la bugetul primăriei.

Deocamdată nu s-a discutat pe larg acest aspect, în cadrul şedinţei extraordinare, Consiliul Local Oradea împuternicindu-l pe primarul Ilie Bolojan să semneze protocolul de predare – preluare a celor patru unităţi sanitare.

Municipiul Oradea devine, prin subordonarea unităţilor sanitare mai sus menţionate, o instituţie cu reţea sanitară proprie, conform Legii nr. 95/2006 – privind reforma în domeniul sănătăţii.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult