Categorized | Social

Reţea sanitară proprie, dar şi cheltuieli în plus la buget

După ce la începutul acestei luni, Primăria Oradea a luat act de decizia Guvernului României cu privire la transferul unităţilor sanitare publice cu paturi în subordinea autorităţilor locale, luni 14 iunie 2010 a fost aprobat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind trecerea în subordinea Municipiului Oradea a celor patru spitale.

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie, spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie şi Spitalul de Pneumoftiziologie vor intra în administrarea municipalităţii ceea ce va presupune şi alocarea unei sume speciale de la bugetul primăriei.

Deocamdată nu s-a discutat pe larg acest aspect, în cadrul şedinţei extraordinare, Consiliul Local Oradea împuternicindu-l pe primarul Ilie Bolojan să semneze protocolul de predare – preluare a celor patru unităţi sanitare.

Municipiul Oradea devine, prin subordonarea unităţilor sanitare mai sus menţionate, o instituţie cu reţea sanitară proprie, conform Legii nr. 95/2006 – privind reforma în domeniul sănătăţii.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult