Categorized | Cultură

Expoziţia de fotografie „Orizonturi” la Oradea

În ciuda faptului că ne aflăm în plină vacanţa de vară, Asociaţia „Euro Foto Art” în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, continuă să ofere publicului vizitator diferite expoziţii noi de fotografie. În acest context, în data de 18 iunie 2010, la ora 11:00, va fi vernisată o interesantă expoziţie de fotografie din Israel, realizat în colaborare cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la Bucureşti.

Expozitia cuprinde 34 de fotografii color de mari dimensiuni, care surprind frumuseţile Israelului istoric şi cel contemporan, imagini, perspective şi simboluri din Ţara Sfântă.

„Prezentul Israelului e un omagiu adus trecutului. Fotografiile cuprinse în expoziţia „Orizonturi” permit explorarea diversităţii locurilor şi oamenilor din Israel. Imaginile  sunt la fel de variate ca şi ţara pe care o reprezintă. Expoziţia ofera publicului vederi aeriene asupra locurilor istorice, oraşelor noi, oamenilor şi peisajelor minunate ale Israelului.

Este de apreciat faptul că această minunată expoziţie a ajuns la Oradea, după ce a fost vernisată în oraşele Sighet (Muzeul Maramureşului) şi Zalau.

Vernisajul expoziţiei la care este invitat orice iubitor al fotografiei,  va avea loc vineri, 18 iunie ora 11,00, în prezenţa reprezentanţilor Comunităţii Evreilor Oradea şi a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Lucrările vor fi prezentate publicului de către criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi deschisă oficial de preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art din Oradea, Ştefan Toth, care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

În cadrul vernisajului va fi citit mesajul Ambasadorului Statului Israel din Bucureşti, Excelenţa Sa Oren David”

se precizează într-un comunicat remis de Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea.

Momentele muzicale vor fi susţinute de artiştii Cvartetului de coarde „Varadinum” din Oradea, expoziţia urmând a rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 08 iulie 2010, în zilele de lucru, între ora 08:00 şi 19:00. Intrarea va fi gratuită.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult