Categorized | Sport

Prima rundă a luat sfârşit. Care credeţi că au fost, până acum, surprizele Campionatului Mondial?

Ca întotdeauna când începe o mare competiţie, Oradea Press încearcă să vă ofere informaţii în plus faţă de cele pe care le ştiţi. Aşa am făcut la Eurovision aşa vom face şi la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Peste câteva ore se va termina prima rundă fiecare echipă jucându-şi prima carte în drumul spre marele trofeu. Care au fost pentru dumneavoastră surprizele şi care confirmările?

În meciul de deschidere Africa de Sud (ţara gazdă) a câştigat un punct total nemeritat, Mexicul fiindu-i superioară la aproape toate capitolele. Franţa a arătat aşa cum o cunoaştem. Temătoare şi lipsită de prea multă imaginaţie deşi Ribery sau Gourcouf au făsut tot ce au putut. În grupa A încă nu se ştie nimic. Toate echipele au câte un punct dar după aspectul jocurilor, noi credem că Franţa şi Mexic merită să meargă mai departe.

În grupa B, Argentina nu a prea încântat în meciul cu Nigeria dar a învins totuşi cu 1-0. Surpriza a reprezentat-o nu atât înfrângerea Greciei cu Coreea de Sud (2-0) cât jocul prost pe care l-a practicat echipa elenă.

Slovenia este până acum una dintre cele mai surprinzătoare echipe de la acest campionat mondial. După primul meci conduce o grupă cu mult mai titratele Anglia şi America. Marile favorite ale grupei C, Anglia şi America au jucat un meci frumos. Aşa cum ne-a obişnuit Anglia are o echipă fantastică dacă luăm jucătorii unul câte unul. Ca echipă nu prea a făcut nimic în lume în ultimele decenii. România de exemplu, i-a bătut pe unde i-a prins.

Germania a fost prima echipă care a arătat ca o campioană. După meciul câştigat de o manieră categorică cu Australia mulţi o văd drept campionă mondială deşi „cangurii” sunt o echipă de un alt nivel. Gana a luat o opţiune serioasă în grupa D bătălia anunţându-se a se da între Germania şi Gana. Serbia a fost surpriza negativă a grupei, mulţi comentatori de fotbal din România susţinând că „ne-au lăsat pe noi acasă ca să se facă de râs în Africa”.

În grupa E, Olanda este incontestabil echipa momentului. A învins cu 2-0 o Danemarcă ambiţioasă în timp ce Japonia a dispus cu 1-0 de Camerun.

La fel ca Franţa, nici Italia nu a arătat prea multe în grupa F. „Azilul de bătrâni” al squadrei azzura scoţând destul de greu un egal cu Paraguay. Slovacia, deşi are o echipă bună nu a ştiut să îşi conserve rezultatul fiind egalată în ultimul minut de Noua Zeelandă şi pierzând în acest mod şansa de a trece pe primul loc al grupei F.

Nici Brazilia nu a arătat a campioană mondială împotriva coreenilor comunişti din Grupa G. Au învins cu 2-1 după ce au condus cu 2-0 o echipă a Coreei de Nord care nu are nici măcar un jucător cunoscut în Europa. Oricum, trei puncte, rămân trei puncte. Portugalia a scos un egal cu Coasta de Fildeş într-o grupă în care ar trebui să facă legea alături de Brazilia.

În ultima grupă (H) Chile a învins greu Honduras (echipa cu care România a măturat pe jos înainte de mondiale). Cea mai mare surpriză a produs-o însă Spania care a fost învinsă de Elveţia. Considerată favorită la câştigarea trofeului echipa lui Torres şi Puyol nu a reuşit să desfacă apărarea ceas a elveţienilor deşi s-a chinuit din răsputeri. Comentatorii au văzut, motivat credem noi, un joc asemănător cu cel jucat în Liga Campionilor de Barcelona şi Inter. O echipă cu multă ambiţie, mult potenţia dar lipsită de imaginaţie la finalizare. Oricum, nu e nimic pierdut încă. Spania mai are de jucat cu Honduras şi cu Chile. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult