Categorized | Sport

Prima rundă a luat sfârşit. Care credeţi că au fost, până acum, surprizele Campionatului Mondial?

Ca întotdeauna când începe o mare competiţie, Oradea Press încearcă să vă ofere informaţii în plus faţă de cele pe care le ştiţi. Aşa am făcut la Eurovision aşa vom face şi la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Peste câteva ore se va termina prima rundă fiecare echipă jucându-şi prima carte în drumul spre marele trofeu. Care au fost pentru dumneavoastră surprizele şi care confirmările?

În meciul de deschidere Africa de Sud (ţara gazdă) a câştigat un punct total nemeritat, Mexicul fiindu-i superioară la aproape toate capitolele. Franţa a arătat aşa cum o cunoaştem. Temătoare şi lipsită de prea multă imaginaţie deşi Ribery sau Gourcouf au făsut tot ce au putut. În grupa A încă nu se ştie nimic. Toate echipele au câte un punct dar după aspectul jocurilor, noi credem că Franţa şi Mexic merită să meargă mai departe.

În grupa B, Argentina nu a prea încântat în meciul cu Nigeria dar a învins totuşi cu 1-0. Surpriza a reprezentat-o nu atât înfrângerea Greciei cu Coreea de Sud (2-0) cât jocul prost pe care l-a practicat echipa elenă.

Slovenia este până acum una dintre cele mai surprinzătoare echipe de la acest campionat mondial. După primul meci conduce o grupă cu mult mai titratele Anglia şi America. Marile favorite ale grupei C, Anglia şi America au jucat un meci frumos. Aşa cum ne-a obişnuit Anglia are o echipă fantastică dacă luăm jucătorii unul câte unul. Ca echipă nu prea a făcut nimic în lume în ultimele decenii. România de exemplu, i-a bătut pe unde i-a prins.

Germania a fost prima echipă care a arătat ca o campioană. După meciul câştigat de o manieră categorică cu Australia mulţi o văd drept campionă mondială deşi „cangurii” sunt o echipă de un alt nivel. Gana a luat o opţiune serioasă în grupa D bătălia anunţându-se a se da între Germania şi Gana. Serbia a fost surpriza negativă a grupei, mulţi comentatori de fotbal din România susţinând că „ne-au lăsat pe noi acasă ca să se facă de râs în Africa”.

În grupa E, Olanda este incontestabil echipa momentului. A învins cu 2-0 o Danemarcă ambiţioasă în timp ce Japonia a dispus cu 1-0 de Camerun.

La fel ca Franţa, nici Italia nu a arătat prea multe în grupa F. „Azilul de bătrâni” al squadrei azzura scoţând destul de greu un egal cu Paraguay. Slovacia, deşi are o echipă bună nu a ştiut să îşi conserve rezultatul fiind egalată în ultimul minut de Noua Zeelandă şi pierzând în acest mod şansa de a trece pe primul loc al grupei F.

Nici Brazilia nu a arătat a campioană mondială împotriva coreenilor comunişti din Grupa G. Au învins cu 2-1 după ce au condus cu 2-0 o echipă a Coreei de Nord care nu are nici măcar un jucător cunoscut în Europa. Oricum, trei puncte, rămân trei puncte. Portugalia a scos un egal cu Coasta de Fildeş într-o grupă în care ar trebui să facă legea alături de Brazilia.

În ultima grupă (H) Chile a învins greu Honduras (echipa cu care România a măturat pe jos înainte de mondiale). Cea mai mare surpriză a produs-o însă Spania care a fost învinsă de Elveţia. Considerată favorită la câştigarea trofeului echipa lui Torres şi Puyol nu a reuşit să desfacă apărarea ceas a elveţienilor deşi s-a chinuit din răsputeri. Comentatorii au văzut, motivat credem noi, un joc asemănător cu cel jucat în Liga Campionilor de Barcelona şi Inter. O echipă cu multă ambiţie, mult potenţia dar lipsită de imaginaţie la finalizare. Oricum, nu e nimic pierdut încă. Spania mai are de jucat cu Honduras şi cu Chile. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult