Categorized | Cultură

Euro Foto Art îi va transforma în „artişti” pe cei mai mici dintre orădeni

Pentru a veni în sprijinul acelor tineri, care în perioada vacanţei de vară din acest an, se vor afla  pentru un timp mai îndelungat în Oradea, Asociaţia Euro Foto Art, în parteneriat cu Orăşelul Copiilor şi Clubului Fotografic Nufărul Oradea (CFNO), va organiza un curs de fotografie, cu o durată de două luni.

Cursul  se adresează tinerilor între 12 – 17 ani, va fi condus de cunoscutul artist fotograf Ştefan Tóth A.FIAP (fondatorul şi preşedintele CFNO) şi va debuta în data de 01 iulie 2010, la ora 10,00, în una din sălile Orăşelului Copiilor.

„Orele se vor ţine, în zilele de marţi şi joi, între orele 10:00 – 11:45, la sediul CFNO, din Palatul Vulturul Negru (Piaţa Unirii nr. 2-4, etajul I) din Oradea. Tinerii participanţi la curs vor putea afla mai multe informaţii despre istoria fotografiei şi vor fi învăţaţi despre felul în care trebuie să „vadă”, cu ajutorul aparatului de fotografiat.Vor învăţa, de asemenea şi despre fotografia documentară şi artistică, respectiv despre modul în care să folosească lumina naturală şi artificială, cu ocazia fotografierii.

După însuşirea cunoştinţelor despre problemele legate de compoziţie şi aparatele de fotografiat analog şi digital, respectiv despre modul în care trebuie să fotografieze anumite genuri ale artei fotografice, cum ar fi portretul sau peisajele, cursanţii vor participa la diferite deplasări de creaţie, în municipiul Oradea.

În cadrului cursului, ei vor vizita anumite ateliere fotografice profesionale din Oradea, vor participa la mai multe vernisaje organizate în cadrul Galeriei “Euro Foto Art”, iar în laboratorul analog din cadrul Palatului Vulturul Negru, vor avea posibilitatea să vadă modul în care sunt realizate fotografiile clasice (analog).

Dintre fotografiile realizate în urma deplasărilor de creaţie, va fi organizată o expoziţie de examen, care va fi vernisată în sala de expoziţii a Orăşelul Copiilor, joi, în data de 26 august 2010, la ora 17,00, când fiecărui participant la curs, i se va înmâna, într-un cadru festiv, diplome de atestare a cursului absolvit.

Organizatorii cursului vor asigura şi copiilor defavorizaţi, participarea la curs, în condiţii de gratuitate”

se precizează într-un comunicat remis de Clubul Fotografic Nufărul.

Înscrieri şi informaţii suplimentare, se pot obţine la sediul Galeriei Euro Foto Art, Piaţa 1 Decembrie nr. 12, în vecinătatea Facultăţii de Medicină şi a Grădinii Grand Palace, în zilele de lucru, între orele 10:00 – 17:00, unde cei interesaţi îşi vor putea procura şi progarmul tipărit al cursului.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult