Categorized | Social

La Oradea, se vor amenaja alte 391 de locuri de parcare

Chiar dacă parcările subterane mai au de aşteptat, municipalitatea a decis amenajarea unor locuri de parcare în zona Real, cuprinzând şi prelungirea străzii Traian Blajovici (fostă Abatorului) până la giraţia cu drumul de centură (zona Real). Investiţia urmăreşte realizarea a 391 de locuri de parcare şi are o valoare totală de 2.580.600 lei.

Conform municipalităţii, studiul de fezabilitate pentru acest obiectv de investiţie a fost elaborat, iar în şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 14.06.2010 au fost aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea de parcări şi alei în zona străzii Islazului şi zona Real.

„Valoarea investiţiei este prevăzută la suma de 2.580.600 lei. Prin această investiţie se urmăreşte realizarea a 391 de locuri de parcare pe o suprafaţă care se va întinde pe 4.900 mp şi crearea aleilor de acces în parcare. Vor fi amenajate 6 alei de acces între parcări, în lungime totală de 1.098 ml. Totodată, se vor realiza trotuare noi în lungime de 1.518 m şi vor fi create noi zone de spaţii verzi pe o suprafaţă de 715 mp.

Se va realiza totodată prelungirea străzii T. Blajovici de la podul peste Peţa pînă la intersecţia cu drumul de centură, strada Islazului, respectiv accesul în piaţa de vechituri, cu o lungime totală de 344 metri şi o lăţime de 7 metri, cu trotuare de o parte şi alta cu lăţimea de 1,5 m.

În vederea prelungirii străzii T. Blajovici până la giraţia cu drumul de centură din zona Real, se va construi şi un nou pod peste Pârâul Peţa în locul celui existent, care va fi demolat, întrucât se află într-o stare de degradare avansată, traficul auto fiind în prezent interzis.

În prezent, zona adiacentă magazinului Real este caracterizată prin suprafeţe degradate, existând zone verzi neamenajate, parcări neamenajate, blocaj al circulaţiei auto în zilele de piaţă pe străzile T. Blajovici, Vlădeasa şi Calea Aradului”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

Primăria speră ca prin realizarea acestui obiectiv de investiţii să se fluidizeze circulaţia în municipiu şi să se îmbunătăţească condiţiile de mediu prin reducerea noxelor şi a poluării sonore.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult