Categorized | Oradea

Petru Filip susţine că nu va vota împotriva Universităţii din Oradea

La ultima conferinţă de presă senatorul democrat-liberal Petru Filip a declarat că nu va vota în Senat Legea Educaţiei în această formă, cu amendamentul care obligă universităţile să fuzioneze. Fostul primar consideră că există alte modalităţi prin care li se poate impune universităţilor să crească calitatea actului de învăţare.

Deşi actualul Guvern susţinea că Legea Educaţiei va intra în vigoare în anul şcolar 2010-2011 Petru Filip susţine că este foarte greu de crezut că se va putea întâmpla acest lucru.

„În acest moment Legea Învăţământului este în Senat la comisii unde se discută pe anumite amendamente. Ideea era ca intrarea în plen să se facă mai repede pentru ca până la 1 iulie ea să fie aprobată astfel încât de la 1 septembrie să poată fi operabilă. Eu cred că nu va fi suficient timp pentru ca toate cele 1.000 de amendamente să fie dezbătute şi că Legea Educaţiei va putea fi operabilă la 1 septembrie doar dacă Guvernul şi-o va asuma”

a explicat Petru Filip care nu este de acord cu amendamentul care prevede fuzionarea forţată a unităţilor superioare de învăţământ:

„Nu cred că este normal ca Guvernul să îşi aume o astfel de lege. Ea este foarte importantă şi trebuie ca toţi factorii importanţi să se pronunţe în ceea ce o priveşte. Personal, dacă va trebui să votez, nu voi susţine amendamentul care obligă universităţile să fuzioneze fără consimţământul rectorilor sau al conducerilor acestora.  Nu voi susţine acestă măsură pentru că ea nu va rezolva în niciun fel problemele cu care se confruntă universităţile din România. La calitatea lor se poate umbla altfel. Sunt multe instrumente prin care poţi să educi universităţile să devină mai calitative”.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult