Categorized | Sport

Africa de Sud 2010 – ultima strigare

Fiecare echipă mai are de disputat un singur meci în grupele Campionatului Mondial din Africa de Sud. Dacă pentru unele echipe acest meci nu mai poate oferi nicio surpriză, pentru altele în acest meci stă ultima speranţă de a depăşi faza grupelor.

Deşi Franţa pornea drept favorită la începutul competiţiei, înaintea ultimului meci din grupă şansele ei de calificare erau foarte mici. Asta pentru că Uruguay şi Mexic, amebele cu câte 4 puncte mai aveau de disputat un singur meci iar un egal le era suficient ca să se califice împreună.

În grupa B Argentina este ca şi calificată, Coreea de Sud şi Grecia ocupând locul doi respectiv trei. În ultimele două meciuri, Coreea de Sud pare a avea mai multe şanse pentru că va juca cu Nigeria (echipa deja exclusă din cursa calificării pentru că are 0 puncte) în timp ce Grecia se va lupta pentru calificare cu Argentina lui Maradona.

În grupa C echipa surpriză este cu siguranţă Slovenia. Deşi a învins doar Algeria, aceasta se află pe primul loc cu 4 puncte. America şi Anglia sunt pe locul doi respectiv trei cu doar 2 puncte iar Algeria pe ultimul loc cu doar 1 punct. Toate echipele pot câştiga sau pierde calificarea şansele cele mai mari avându-le totuşi Slovenia şi Anglia.

Serbia a surprins pe toată lumea în grupa D după ce a învins cu 1-0 Germania. Cu toate acestea ar putea rămâne acasă dacă echipa de pe primul loc al grupei, Ghana (cea mai bine plasată echipă africană) ar pierde cu Germania iar Australia ar scoate un egal. Chiar dacă are şanse mici, în această grupă şi Australia mai speră la calificare.

Patru echipe cu punctaj maxim: Argentina, Olanda, Brazilia şi Chile

În ceea ce priveşte Grupa E, sunt puţine persoane care cred că Olanda nu se va califica mai departe. Cu două victorii în două meciuri, aceasta a acumulat 6 puncte şi este urmată la diferenţă de 3 puncte de Japonia şi Danemarca care sunt la egalitate de puncte. În fapt, aceste două echipe vor juca meciul crucial pentru calificare echipa învingătoare mergând cu certitudine mai departe. Camerun nu mai are nicio şansă.

În grupa F bătălia pentru locul doi se va da între Italia şi Noua Zeelandă. Şi Slovacia ar mai putea avea şanse dacă ar învinge Italia iar Noua Zeelandă ar fi bătută de Paraguay. În mod cert, cele mai mare şanse le are echipa din America de Sud, aceasta acumulând până la această ultimă fază a grupelor 4 puncte.

La fel ca şi Argentina şi Olanda, Brazilia este ca şi calificată în optimi acumulând un maxim de 6 puncte. Portugaliei îi este suficient un egal cu echipa lui Carlos Dunga pentru a merge mai departe în timp ce Coasta de Fildeş trebuie să învingă la scor Coreea de Nord pentru a mai avea şanse.

Careului de aşi al echipelor cu punctaj maxim este completat de Chile din Grupa F, care a reuşit să surprindă pe toată lumea învingând Elveţia, echipă care îi luase 3 puncte Spaniei. Totuşi, Spania are posibilitatea să încheie grupa pe locul 1 dacă învinge în meci direct echipa din Chile. Şi Elveţia are şansa ei dacă ne gândim că va acea ultimul meci cu modesta Honduras în timp ce Chila va juca cu Spania.

Pentru a vedea care este situaţia exactă în toate Grupele Campionatului Mondial din Africa de Sud, daţi click aici.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult