Categorized | Social

Cod Portocaliu pe Crişul Repede

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică începând cu data de 22 iunie 2010, o avertizare care vizează şi judeţul Bihor unde Crişul Repede ar putea să depăşească periculos cotele de normalitate.

Dispeceratul Asociaţiei Bazinale de Apă Crişuri (A.B.A.) informează ca în judeţul Bihor s-a înregistrat o singură depăşire a cotei de apărare pe râul Crişul Repede în Vadul Crişului, apa depăşind cota de atenţie cu 17 cm.

„Avand in  vedere situatia hidrologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore se instituie cod portocaliu pe raul Crisul Repede superior si afluenti. De asemenea se mentine si se instituie codul galben pe raul Barcau. Dispeceratul A.B.A Crisuri a transmis avertizari hidro la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bihor, Prefectura Bihor, Sistemul de Gospodarirea Apelor Bihor, Administratia Nationala Apele Romane, Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor”

se precizează într-un comunicat remis de A.B.A. Crişuri.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult