Categorized | Cultură

Florin Iaru va fi prezent miercuri la Oradea

Miercuri, 30 iunie 2010, ora 18:00, în Sala Mare a Primăriei Oradea va avea loc întâlnirea cu poetul şi publicistul Florin Iaru care va susţine conferinţa cu titlul „Înnebunesc şi-mi pare bine (limite ale gândirii moderne)”.

Acţiunea face parte din proiectul Conferinţele Academiei Civice -2010, proiect iniţiat de Fundaţia Academia Civică Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea Va prezinta profesorul Universitar Ioan Simuţ.

Florin Iaru este unul dintre cei mai importanţi poeţi contemporani din România. S-a nascut la 24 mai 1954 în Bucureşti şi a absolvit Facultatea de Limbă si Literatură Română a Universităţii din Bucureşti în 1978. A fost membru al „Cenaclului de Luni” şi al cenaclului „Junimea”.

A debutat cu volumul de poezii „Cântece de trecut strada” în 1981, dupa care au urmat volumele „Aer cu diamante” – alături de Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei şi Ion Stratan (Litera, 1982), „La cea mai înaltă ficţiune” în 1984, „Înnebunesc şi-mi pare rău (Cartea Romaneasca, 1990). Poemele sale sunt cunoscute şi în alte colţuri ale lumii fiind incluse în antologii din Germania, Italia, Anglia, Franta, Spania, Statele Unite etc.

Este unul dintre revoluţionarii curajoşi, participarea lui în decembrie 1989 la mişcările de strada din Bucureşti aducândui câteva zile la Jilava.

În perioada 1995-1996 a fost vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor. A realizat şi prezentat mai multe emisiuni de cultură la postul naţional de televiziune, TVR Cultural. În prezent, scrie articole pentru săptămânalul Academia Caţavencu, cotidianul Adevărul şi 24-FUN.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult