Categorized | Social

Încă 600 de parcări aproape finalizate

Luni, în cadrul unei conferinţei de presă desfășurate pe teren, primarul Ilie Bolojan a prezentat stadiul lucrărilor la parcările din municipiu. Dacă cele 348 de parcări de pe strada Podului au fost deja finalizate, cele din zonele Seleuş şi Călugăreni sunt aproape terminate.

Conform primarului Ilie Bolojan 566 de parcări sunt aproape de finalizare.

„Două parcări sunt aproape finalizate, mai este necesară doar trasarea marcajelor. Este vorba de parcările din zona Seleuş – Războieni (363 locuri de parcare) şi parcările din zona Călugăreni – Bernard Show (203 locuri de parcare)”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Totodată, pe strada Podului, între centură şi aliniamentul de blocuri, municipalitatea a realizat alte 348 de locuri de parcare.

Săptămâna trecută au început lucrările de amenajare a Căii Clujului, pe tronsonul cuprins între strada Seleuşului – Calea Clujului şi calea ferată. Lucrările constă în asfaltarea străzii, amenajarea de trotuare, locuri de parcare precum şi în realizarea de rigole şi zone verzi. Valoarea investiţiei este de 844.659, 38 lei cu TVA inclus, iar lucrările urmează să fie finalizate în cursul lunii iulie.

„În urma depunerii cererii de autorizare a construcţiei  podului din zona Dragoş Vodă de către SC. MACIO, Primăria Oradea urmează să elibereze mâine autorizaţia de construcţie”

a afirmat primarul Ilie Bolojan.

Podul rutier peste Crişul Repede din zona Făcliei-Dragoş Vodă va avea o lungime de 81,45 m şi o lăţime de 12,30 m, din care: 7,80 metri de carosabil şi 1,50 metri de trotuar. Pe o parte a podului va fi trotuar şi pistă de bicicletă, iar pe cealaltă parte numai trotuar. Valoarea aproximativă a podului este de 7.560.000 lei.

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult