Categorized | Oradea

Scrisoare cu miros de iarbă verde

Horea Vuşcan este cel mai tânăr orădean care vrea să facă politică. Recunoaşte că intră în politică plin de idealuri şi că îşi doreşte să schimbe lucrurile. Partidul Verde în care a intrat i se potriveşte perfect pentru că este şi el la început de drum şi la fel de plin de proiecte.

Reproducem integral scrisoarea pe care Horea a transmis-o opiniei publice în speranţa că ceea ce veţi găsi în cuprinsul ei vă va ajuta să vă faceţi o idee despre noua alternativă din politica locală.

„Am intrat in politica ca un idealist, cu ochii atintiti asupra unei societati mai bune, am incercat in permanenta sa imi expun ideile, sa imi aduc aportul dar, politica nu se face cu idealisti se face cu oportunisti, politica nu se face cu pasiune se face cu bani si partidele nu sunt niste comunitati de prieteni ce impartasesc acelasi ideal! Orice individ care, intra in politica curat trece printr-o scoala de partid ce ii dizolva personalitatea, ii ingenunchiaza moralitatea si il transforma intr-o alta rotita a sistemului.

Absenteismul constant care se inregistreaza la alegeri si criza economica de care este responsabila intreaga clasa politica,  cat si populatia face ca electoratul sa-si piarda increderea in partidele consacrate.

In ultimii trei ani de zile au guvernat toate partidele politice consacrate, toate partidele politice parlamentare. In 2008 a guvernat PNL si UMDR, in 2009 a guvernat PDL si PSD, iar acum in 2010 guverneaza PDL, UDMR si o fractiune din PSD denumita UNPR. Scena politica si-a epuizat combinatiile si e timpul ca alte formatiuni politice sa-si faca loc pe esichierul politic romanesc.

Partidul Verde este un partid mic, fara functii de impartit, fara ciolan de dat, fara oameni cu interese divergente care se bat pentru interese personale in detrimentul binelui comun al societatii si comunitatii.

Partidul Verde este un partid mic, dar care are un potential extraordinar de a creste, e o formatiune curata, cu oameni care fac politica din pasiune. Din aceste motive si din respect pentru cei 500 de prieteni care m-au votat in anul 2008 cand am candidat independent, votandu-ma pe mine dar si dand un vot de blam actualei clase politice, din respect pentu cei care atunci au decis sa voteze altfel, sa voteze anti-sistem,  m-am decis sa intru in acest partid, curat, fara functii, fara interese, fara ciolan,  un partid de idealisti, care vad politica ca o indatorare civica si o fac cu pasiune.

Cred ca impreuna putem sa schimbam lumea in bine, iar prin lupta mea, ca a fost vorba de postarile pe blogul meu, de actiunile asociatiei mele sau de emisiunile televizate, am incercat sa responsabilizez oamenii, sa fie mai toleranti si mai sceptici, sa caute solutii si sa nu discrimineze, din postura de presedinte al filialei municipale Oradea a Partidului Verde voi incerca sa promovez ideea unei Europe unite, toleranta, nediscriminarea rasiala, etnica sau religioasa, voi promova toleranta si responsabilitatea fata de mediu, voi promova idealurile unei societati in care nu vom nivela elitele creand o societate de asistati ci oameni responsabili.

Am citit o stire: Un cetatean indian a fost batut si ars de viu intr-o gara din apropierea Romei. Indianul de 35 de ani era un om al strazii care dormea în gara Nettuno de la sud de Roma. Potrivit declaratiilor carabinierilor, imigrantul a fost atacat de un grup de tineri care aveau o sticla cu benzina. Înainte de a-i da foc, aceştia l-au batut. Potrivit agentiei ANSA, la baza atacului ar putea sta aversiunea xenofoba.

Incalcarea constitutiei este un atentat la democratie, incalcarea drepturilor omului este un atentat la democratie, politicienii ne impart si ne instiga unii impotriva altora si asta doar pentru a-si pastra ciolanul, fac un apel catre voi toti, pentru ca voi sunteti „cainele de paza al democratiei” ajutati-ne sa ne promovam ideile.

Nu uitati, un parinte lasa mostenire trei lucruri copiilor, scoala si educatia, mostenirea financiara dar si societatea si mediul, haideti sa tratam aceasta ultima problema cu aceeasi seriozitate.

Cred ca politica se face in primul rand cu idealuri si nu cu bani. O politica facuta pentru interese economice meschine a dus la formarea unui clase politice falimentare si oportuniste. Invitam toti oamenii sa ni se alature, prin munca si pasiune, singura recompensa fiind societatea de maine.

Ne propunem ca pana in anul 2012 sa crestem suficient pentru a intra in consiliul local si consiliul judetean, dar pentru asta nu vom critica gratuit puterea, ci vom incerca sa ne aducem aportul la ceea ce se face, vom incerca sa devenim, partenerii verzi ai primariei si ai oradenilor. Vrem sa ne detasam de felul populist a partidelor din opozitie, nu tot ceea ce domnul Bolojan face este rau  si sunt convins ca de multe ori exista bune intentii care sunt uneori prost puse in aplicare, nu spun ca totul e bine si ca opozitia nu are si ea dreptate uneori dar, e mult mai usor sa critici decat sa construiesti”, susţine Horea Vuşcan.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult