Categorized | Oradea

Şi Mihai Bar a fost trădat de colegi

La fel ca Ilie Bolojan şi Dumitru Voloşeniuc şi Mihai Bar a avut de suferit datorită încrederii prea mare pe care a avut-o în colegii săi de partid. Înfrângerea răsunătoare pe care a suferit-o l-a dezamăgit atât de tare încât s-a decis să demisioneze din partid şi să renunţe la viaţa politică.

Ioan Mang a câştigat pe 24 iunie alegerile judeţene din PSD cu 437 la 171 de voturi. Diferenţa mare de voturi este pusă de mulţi specialişti pe seama fenomenului de erodare a imaginii fostului preşedinte Mihai Bar, un fenomen care s-a petrecut din dorinţa conducerii de la Bucureşti. Aceasta a amânat alegerile judeţene, exact atâta timp cât i-a trebuit conducerii interimare să-şi formeze şi consolideze o imagine bună în rândul membrilor PSD. Cu toate acestea, Mihai Bar încă se mai încredea în promisiunile colegilor din partid care, după spusele lui, l-au trădat în final.

„Ca urmare a rezultatului alegerilor din data de 24 iunie 2010 a organizaţiei judeţene a PSD Bihor, am decis să îmi depun demisia din partid. Din dorinţa de a-mi justifica gestul faţă de electoratul meu şi de a dezminţi toate zvonurile false care au urmat acestui fapt, doresc să subliniez că nu am părăsit partidul din cauza înfrangerii pe care am suferit-o, ci din cauza atitudinii duplicitare a foştilor mei colegi pesedişti.

Mi-am depus candidatura la preşedenţia organizaţiei judeţene ca urmare a discuţiilor purtate în prealabil cu toţi liderii organizaţiilor locale, majoritatea asigurandu-mă de loialitate şi sprijin. Lucrurile s-au întamplat exact pe dos, unii dintre ei făcând tot ce le-a stat în putinţă pentru  favorizarea votului contracandidatului meu (votul a fost controlat inclusiv pe traseu). Mulţi mi-au garantat o bună colaborare în cazul dobândirii unui nou mandat de preşedinte. Aceste lucruri nu s-au confirmat, după cum bine a relevat rezultatul final al votului. Simt că mi-ar fi extrem de dificil să-i privesc în ochi pe cei care nu şi-au ţinut cuvantul dat şi să colaborez în continuare, de aceea gestul meu este explicabil.

În ceea ce priveşte atitudinea conducerii centrale a PSD, simt aceeaşi dezamăgire, aceştia demonstrând în mod evident preferinţa pentru contracanditatul meu. Mă îndoiesc, totuşi, că discursul meu cu o tonalitate mai ridicată şi intervenţiile colegilor ar fi putut influenţa decizia alegătorilor, pe care refuz să-i cred o masă de manevră.

Dupa 20 de ani de satisfacţii, împliniri şi dezamăgiri în acest partid, am ajuns la concluzia că unii din cei cu care am colaborat o perioadă îndelungată în dese campanii electorale nu mai merită să fie colegii mei.

Voi rămâne mereu un social-democrat în suflet, iar orice alte zvonuri referitoare la adeziunea mea la altă formaţiune politică sunt total nefondate”

susţine Mihai Bar într-o scrisoare menită să clarifice situaţia şi să alunge zvonurile care îşi făcuseră loc în ochii opiniei publice din ultimele zile.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult