Categorized | Social

Tratatul de la Lisabona va fi pus în dicuţie la Universitatea din Oradea

Miercuri, 30.06.2010, de la ora 9:30, va ave loc în Aula Magna a Universităţii din Oradea „Conferinţa Tratatul de la Lisabona şi rolul României în procesul de aprofundare a integrării europene”.

Alături de Universitatea din Oradea organizatori ai evenimentului vor fi şi Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE) şi Comisia pentru Afaceri Europene a Parlamentului României, în parteneriat cu Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Clubul Academic de Studii Europene, Instituţia Prefectului-judeţul Bihor.

Vor fi abordate următoarele teme:

– perspectivele pe care Tratatul de la Lisabona le deschide asupra viitorului Uniunii Europene;

– modificările aduse arhitecturii instituţionale a UE, precum şi procesului decizional;

– cele mai noi direcţii de dezvoltare ale UE în domeniul politicilor comune, „Strategia Europa 2020”, consolidarea spaţiului european de securitate, libertate şi justiţie;

– rolul Cartei Fundamentale a Drepturilor Omului şi construirea unei Europe mai aproape de cetăţeni;

– sporirea rolului actorilor sociali în procesul de elaborare şi implementare a politicilor comunitare.

La conferinţă vor fi prezente personalităţi importante ale vieţii politice şi academice, cum ar fi prof. univ. dr. Andrei Popescu, subsecretar de stat, agentul Guvernului României pe lângă CJUE, şi prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, decanul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul SNSPA.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult