Categorized | Social

Tratatul de la Lisabona va fi pus în dicuţie la Universitatea din Oradea

Miercuri, 30.06.2010, de la ora 9:30, va ave loc în Aula Magna a Universităţii din Oradea „Conferinţa Tratatul de la Lisabona şi rolul României în procesul de aprofundare a integrării europene”.

Alături de Universitatea din Oradea organizatori ai evenimentului vor fi şi Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE) şi Comisia pentru Afaceri Europene a Parlamentului României, în parteneriat cu Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Clubul Academic de Studii Europene, Instituţia Prefectului-judeţul Bihor.

Vor fi abordate următoarele teme:

– perspectivele pe care Tratatul de la Lisabona le deschide asupra viitorului Uniunii Europene;

– modificările aduse arhitecturii instituţionale a UE, precum şi procesului decizional;

– cele mai noi direcţii de dezvoltare ale UE în domeniul politicilor comune, „Strategia Europa 2020”, consolidarea spaţiului european de securitate, libertate şi justiţie;

– rolul Cartei Fundamentale a Drepturilor Omului şi construirea unei Europe mai aproape de cetăţeni;

– sporirea rolului actorilor sociali în procesul de elaborare şi implementare a politicilor comunitare.

La conferinţă vor fi prezente personalităţi importante ale vieţii politice şi academice, cum ar fi prof. univ. dr. Andrei Popescu, subsecretar de stat, agentul Guvernului României pe lângă CJUE, şi prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, decanul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul SNSPA.

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult