Categorized | Sport

Africa de Sud – cine va intra în careul de ași?

Vineri, Campionatul Mondial din Africa va intra în sferturi de finală, acolo unde au reuşit să ajungă Argentina, Germania, Spania, Paraguay, Brazilia, Olanda, Uruguay şi Ghana. Surprizele le reprezintă până acum Uruguay, Ghana şi Paraguay, echipe cărora puţină lume le dădea la începutul campionatului şanse să depăşească faza grupelor. Cine va merge mai departe şi va ajunge în ginală vom vedea începând de vineri.

Nu putem să începem acest articol fără a aminti de rapida plecare acasă a mai marilor Italia şi Franţa. Dacă în cazul Franţei meciurile de debut din grupă păreau să prevadă tragica abdicare, Italia s-a zbătut până în ultimul meci, nereuşind să învingă echipa Slovaciei.

Optimile au adus cu sine o nouă semi-surpriză, eliminarea Angliei. Dacă ne gândim la faza la care s-a petrecut şi anume optimile de finală, este o surpriză, dacă ne gândim însă la adversarul care a eliminat-o (Germania) nu mai pare o surpriză. Cert este că Anglia, după un gol anulat pe nedrept şi-a făcut bagajele şi a plecat acasă.

Americanii nu au strălucit în faţa Ghanei dar nici nu au meritat să ajungă în sferturi. S-au remarcat mai degrabă jurnaliştii din SUA care, necunoscând proverbul românesc cu „strugurii acrii”, au scris pe prima pagină a ziarelor după ce au fost eliminaţi: „This sport is stupid, anyway”.

Uruguay, Ghana, Olanda şi Brazilia au avut noroc pentru că au picat cu adversari accesibili. Argentina a avut ceva de furcă ci Mexicul, Germania s-a chinuit cu Anglia, Spania a învins greu Portugalia iar, cine nu a adormit, a putut observa că Paraguay a avut mare noroc cu Japonia.

În sferturi meciurile nu vor mai fi deloc uşoare. Uruguay şi Ghana sunt cam de aceeaşi valoare, Olanda poate elimina Brazilia, Argentina se va lupta de la egal la egal cu Germania iar Paraguay, dacă nu va juca la fel de slab ca în meciul cu Japonia ar putea să producă surpriza în faţa Spaniei. Rămâne de văzut cine va avea puterea să ajungă în finală.

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult