Categorized | Social

Gavrilă Ghilea va da afară 12 persoane

Conform prefectului Gavrilă Ghilea, reducerea salariului cu 25% va aduce cu sine disponibilizarea a 12 oameni din subordinea sa. Pentru a reduce actualul buget cu 25%, prefectura va trebui să economisească 38.340 lei, iar acest lucru îl poate face prin reducerea posturilor de la 53 câte sunt în prezent la 41.

O problemă mult discutată în aceste zile este aceea a reducerilor de personal din instituţiile administraţiilor publice locale.

„A apărut vineri, 2 iulie, Ordonanţa de urgenţă nr. 63/ 2010 pentru modificarea şi completarea Legii 273/ 2006, privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, care intră în vigoare astăzi 5 iulie. Printre altele, OUG 63 reglementează stabilirea numărului de posturi din aparatul de specialitate al primarului, al Consiliului judeţean şi din instituţiile publice locale înfiinţate de către autorităţile locale.

La Instituţia Prefectului va lua fiinţă de îndată o comisie de lucru care va pune în aplicare procedura de stabilire a numărului maxim de posturi pentru fiecare judeţ, municipiu, oraş, comună, cu excepţia instituţiilor din sănătate, învăţământ, asigurări şi asistenţă socială. După cinci zile, comisia va comunica Ministerului Administraţiei şi Internelor, Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi Direcţiilor Judeţene ale Finanţelor Publice numărul maxim de posturi calculat”

se precizează într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului.

În fapt, nici instituţia condusă de Ghilea nu va scăpa de aceste reduceri.

„Ministerul Administraţiei şi Internelor a solicitat tuturor Instituţiilor Prefectului din ţară întocmirea de proiecte de organigramă care să se încadreze într-un fond de salarii diminuat cu 25%. Fondul de salarii a Instituţiei Prefectului Bihor pentru luna mai a fost de 153.362 lei.

Diminuarea de 25% este de 38.340 lei. Corespunzător acestei diminuări, organigrama instituţiei se va reduce de la un total de 53 posturi ocupate la 41 posturi ocupate. Cele 12 posturi ocupate reduse vor fi: 1 post de subprefect, 1 şef serviciu, 4 posturi de consilieri, 2 referenţi, 1 consilier de afaceri europene, 1 inspector, 1 post consilier juridic, 1 post şofer.

Cele două direcţii ale instituţiei se vor transforma în servicii. Este vorba despre Direcţia Juridică şi Direcţia Serviciilor Publice. Iar serviciul existent, cel administrativ se va transforma în în compartiment”

se precizează în acelaşi comunicat.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult