Categorized | Social

Se pregătesc alţi 600 de arbori pentru plantare în Oradea

Municipalitatea pregăteşte încă de pe acum campania de plantări de toamnă, care se va desfăşura în intervalul 15 octombrie – 15 noiembrie, pe parcursul a două etape. La fel ca anul trecut, în prima etapă Primăria va distribui către asociaţiile de proprietari, material dendrologic cu titlu gratuit din pepiniera RAPAS.

În campania de plantări din primăvara acestui an, Primăria Oradea a distribuit prin pepiniera RAPAS către asociaţiile de proprietari peste 6.000 de copaci (arţari, catalpa, frasini), respectiv 3.300 arbori şi 2.800 arbuşti.

„Municipalitatea face apel către toate asociaţiile de proprietari şi nu numai, să participe şi să sprijine administraţia locală în campania de plantări de toamnă.

Pentru această etapă a campaniei de plantări, se pregăteşte deja procedura de licitaţie pentru achiziţionarea şi plantarea de arbori în parcurile şi pe aliniamentele stradale din municipiu, urmând ca ea să aibă loc în luna septembrie.

Astfel, se are în vedere achziţionarea a peste 600 de arbori foioşi şi răşinoşi, care să crească spaţiul verde al oraşului în următoarele zone: strada Miron Costin, Seleuşului, Bumbacului, Oneştilor, Tudor Vladimirescu, Averescu – Clujului, Armatei Române, Abatorului, Aluminei, Ploieştilor, Bernard Show, P-ţa Unirii, B-dul Ştefan cel Mare, B-dul Republicii, precum şi zona malului drept al Crişului Repede.  Totodată, plantările de arbori se vor face şi în următoarele parcuri: I.C. Brătianu, Lacul Roşu, 1 Decembrie, Ghioceilor şi Petofi”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult