Categorized | Oradea

Adelina Coste, PDL: „Mi se pare că în Oradea descentralizarea s-a transformat într-o răzbunare politică”

Numirea noilor manageri în spitalele din municipiu nu a încântat pe toată lumea. Democrat-liberalii, nemulţumiţi de demiterea managerilor puşi în funcţii de ei, au răbufnit prin vocea fostului consilier Adelina Coste, susţinând că o ideea bună precum cea a Ministrului Sănătăţii a fost transformată de Ilie Bolojan într-o răzbunare politică.

Deşi pe toată lumea ar trebui să intereseze profesionalismul celor care ajung în funcţiile importante din municipiu, fie ele şi spitale, Adelina Coste a criticat numirile făcute de primarul Ilie Bolojan fără să facă nici măcar o referire la calităţile sau lipsa calităţilor noilor manageri.

„Sunt mândră de realizarea acestui proces de descentralizare. Mi se pare însă nedrept că această descentralizare s-a transformat într-o răzbunare politică. S-a confundat descentralizarea cu clientelismul. Mai mult, consider că este o bătaie de joc la adresa medicilor, măsura populistă de „legalizare a şpăgii”. Din păcate, s-a acceptat acest lucru ca o stare de fapt iar presa nu a scris deloc despre aceşti manageri care au fost schimbaţi peste noapte. Atunci când au fost făcute alte numiri ale celor din PDL, toată presa din Bihor a scris despre aceste lucruri. Eu cred că această descentralizare făcută de Guvernul Boc este un lucru bun şi nu cred că ăsta era scopul ei”

a declarat Adelina Coste. Prezent la conferinţă, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş a fost mult mai moderat:

„Aceste numiri au fost făcute în baza legii şi trebuie asumate de cei care le-au făcut. Aşteptăm să vedem ce vor aduce bun şi apoi ne vom pronunţa”.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult