Categorized | Oradea

Adelina Coste, PDL: „Mi se pare că în Oradea descentralizarea s-a transformat într-o răzbunare politică”

Numirea noilor manageri în spitalele din municipiu nu a încântat pe toată lumea. Democrat-liberalii, nemulţumiţi de demiterea managerilor puşi în funcţii de ei, au răbufnit prin vocea fostului consilier Adelina Coste, susţinând că o ideea bună precum cea a Ministrului Sănătăţii a fost transformată de Ilie Bolojan într-o răzbunare politică.

Deşi pe toată lumea ar trebui să intereseze profesionalismul celor care ajung în funcţiile importante din municipiu, fie ele şi spitale, Adelina Coste a criticat numirile făcute de primarul Ilie Bolojan fără să facă nici măcar o referire la calităţile sau lipsa calităţilor noilor manageri.

„Sunt mândră de realizarea acestui proces de descentralizare. Mi se pare însă nedrept că această descentralizare s-a transformat într-o răzbunare politică. S-a confundat descentralizarea cu clientelismul. Mai mult, consider că este o bătaie de joc la adresa medicilor, măsura populistă de „legalizare a şpăgii”. Din păcate, s-a acceptat acest lucru ca o stare de fapt iar presa nu a scris deloc despre aceşti manageri care au fost schimbaţi peste noapte. Atunci când au fost făcute alte numiri ale celor din PDL, toată presa din Bihor a scris despre aceste lucruri. Eu cred că această descentralizare făcută de Guvernul Boc este un lucru bun şi nu cred că ăsta era scopul ei”

a declarat Adelina Coste. Prezent la conferinţă, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş a fost mult mai moderat:

„Aceste numiri au fost făcute în baza legii şi trebuie asumate de cei care le-au făcut. Aşteptăm să vedem ce vor aduce bun şi apoi ne vom pronunţa”.

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult