Categorized | Social

PSD şi PDL Bihor sar în ajutorul victimelor inundaţiilor

Organizaţia judeţeană a PSD Bihor se alătură iniţiativei desfăşurate la nivel naţional de Partidul Social Democrat, iniţiind o campanie de strângere de ajutoare pentru românii afectaţi de inundaţiile care au lovit Nordul Moldovei. Nici democrat-liberalii nu vor sta cu mâinile în sân, Adelina Coste anunţând marţi, într-o conferinţă de presă, că organizaţia bihoreană va pune mână de la mână şi va asigura vacanţa a 40 de copii sinistraţi.

Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, împreună cu deputaţii PSD Sonia Draghici şi Ioan Sorin Roman, alături de întreaga conducere a organizaţiei judeţene a PSD, fac un apel către toti membrii Partidului Social Democrat şi către toţi cetaţenii din Oradea şi din judeţul Bihor, pentru a se alătura acestui efort comun oferind, în funcţie de posibilităţile fiecăruia, un ajutor de care românii afectaţi de inundaţii au atăt de mare nevoie.

Astfel, în perioada imediat următoare, toţi cei care doresc să ajute, sunt aşteptaţi la sediile PSD din întregul judeţ, unde se vor colecta ajutoarele pentru sinistraţi. În Oradea, aceste ajutoare se vor colecta atât la sediul organizaţiei judeţene, din Piata 1 Decembrie, cât şi la sediul organizaţiei municipale, lângă statuia lui Emanuil Gojdu.

„Ştim că şi bihorenilor le este greu. Trecem cu toţii printr-o perioadă grea, de incertitudine. Ştim şi că aceste inundaţii par să se repete de fiecare dată în ultimii ani după acelaşi scenariu. Dar, atunci când pe lângă dificultăţile acestor vremuri şi natura se dezlănţuie împotriva semenilor noştri, ştim că avem datoria de a fi solidari şi de a oferi din puţinul nostru celor mai oropsiţi decât noi. Poate că multe dintre calităţile noastre, ca neam, sunt mai puţin vizibile acum, dar cu siguranţă, una dintre ele s-a manifestat şi se manifestă de fiecare dată atunci când este nevoie: spiritul de solidaritate. Românii sunt şi vor fi mereu uniţi în faţa vitregiilor şi suntem siguri că bihorenii vor contribui şi ei la ajutorarea semenilor lor năpăstuiţi”

susţine senatorul Ioan Mang. Ajutoarele care vor fi donate de bihoreni, îmbrăcăminte, paturi, medicamente, alimente neperisabile, materiale de construcţii, apă sau alte bunuri, vor fi în cel mai scurt timp transportate către acele zone unde există cea mai mare nevoie. Acestea vor fi stabilite împreună cu colegii noştri din judeţele afectate, astfel încât efortul comun al Partidului Social Democrat, la care se adaugă şi contribuţia bihorenilor, să acopere întreaga zonă calamitată.

PDL vrea să ajute copiii sinistraţilor să uite de nenorocirea care s-a abătut asupra lor

Dacă la nivelul administraţiei judeţene se vorbea încă de săptămâna trecută de o acţiune de strângere de ajutoare, prefectul Gavrilă Ghilea dând şi un comunicat de presă în acest sens şi democrat-liberalii au decis să se implice.

„PDL Bihor va asigura o vacanţă pentru 40 de copii. Vom aduna bani de la membrii noştrii de partid pentru a asigura deplasarea şi cazarea celor 40 de copii din Botoşani şi Suceava la Remeţi”

a declarat Adelina Coste. Liderii democrat liberali susţin că mai au în plan şi alte măsuri de ajutorare a sinistraţilor dar că le vor face publice zilele viitoare.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult