Categorized | Cultură

Un altfel de „Dialog…” cu Tünde Benyovszki şi Nicoleta Gabor

Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, va găzdui, până la sfârşitul lunii iulie 2010, expoziţia de grup, a două fotografe din Oradea, intitulată „Dialog…” De această dată, pe simezele cunoscutei galerii de artă (care în acest an aniversează 20 de ani de existenţă), vor fi instalate 100 de fotografii alb-negru şi color, realizate de Tünde Benyovszki şi Nicoleta Gabor, ambele având statutul de membrii creatori în cadrul Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea. Cele două sunt absolvente ale Facultăţii de Construcţii din Cluj, respectiv din Timişoara. Tematica lucrărilor expuse este liberă, ele cuprinzând mai multe genuri ale artei fotografice: portrete, peisaje, socio-fotografii, eseuri etc.

Tünde Benyovszki s-a născut în 1969, la Târgu Mureş, iar după absolvirea Facultăţii, în anul 1993, se căsătoreşte şi se mută în Oradea.  În prezent, este angajată la Administraţia Imobiliară Oradea, în calitate de director adjunct. Este pasionată de fotografiere încă din perioada copilăriei, când a început să fotografieze, cu un aparat analog „Beirette”. Este absolventă a cursului de tehnică şi artă fotografică (susţinut de artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP), după care, din anul 2009, devine membru creator a Clubului Fotografic „Nufărul” din  Oradea, iar din anul 2010 a fost acceptată în cadrul  Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Nicoleta Gabor, s-a născut la data de  06 martie 1972 în Oradea, urmează Liceul de Matematică – Fizică „Emanuil Gojdu” Oradea, după care facultatea la Timişoara şi devine inginer proiectant de structuri, timp de peste 15 ani.  Pentru Nicoleta, activitatea de creaţie, este refugiu dintr-o lume a cărei fundaţie este mâncată de nonvaloare. Inaintea acţionării declanşatorului aparatului de fotografiat, ea preferă să studieze subiectele de aproape şi lucreze cu detalii.  Speră ca în creaţie să nu devină doar un epigon.

Ambele expozante au participat, cu mare succes, la expoziţa reprezentativă anuală a membrilor Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, din anul 2010, precum şi la o serie de  Saloane naţionale şi Internaţionale de artă fotografică.

Vernisajul expoziţiei de grup va avea loc vineri, 09 iulie 2010, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, Piaţa 1 decembrie nr. 12 (în vecinătatea Facultăţii de Medicină şi Farmacie), la care organizatorii manifestării îi invită să participe, pe toţi iubitorii de frumos. Lucrările vor fi prezentate publicului, de către criticul de artă Ramona Novicov iar expoziţia va fi vernisată oficial, de artistul fotograf  Ştefan Tóth A.FIAP, care va participa la acest eveniment şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Momente muzicale vor fi oferite publicului, şi celor două expozante, de către Cvartetul „Varadinum” din Oradea.

Expoziţia de grup organizată sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator pînă la data de 31 iulie 2010, în zilele de lucru între orele 8:00 – 18:00. Intrarea publicului  este gratuită.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult