Categorized | Social

Ajustarea bugetului DA, reduceri de personal NU

Primarul Ilie Bolojan a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, impactul modificărilor legislative luate la nivel central asupra administraţiei publice locale, explicând că, deşi datorită creşterii TVA-ului bugetul va trebui rectificat, primăria nu va face reduceri de personal.

Ceea ce a făcut Ilie Bolojan încă de la instalarea în funcţie, încearcă să facă şi actualul Guvern. Diferenţa este că primarul orădean a luat decizia reducerii cheltuielilor administraţiei publice cu ceva timp în urmă astfel că, în acest moment, nu trebuie să se împrumute pentru a plăti salariile subordonaţilor aşa cum s-a făcut luni bune la Bucureşti. Aceasta este şi cauza pentru care, spre deosebire de alte instituţii (un exemplu îl reprezintă aici Instituţia Prefectului Judeţului Bihor), Primăria municipiului Oradea nu va face reduceri de personal.

„Datorită noilor prevederi cuprinse în O.U. nr. 55/2010, O.U. nr. 58/2010 şi în O.U. nr. 63/2010, Primăria Oradea va fi obligată să facă o rectificare bugetară fie la sfârşitul acestei luni, fie la jumătatea lunii august. Bugetul municipalităţii va fi afectat atât de creşterea TVA-ului, cât şi din reducerea cotelor defalcate din impozitul pe venit”

a precizat primarul Ilie Bolojan. Având în vedere că Primăria Oradea, Administraţia Imobilară Oradea, Casa de Cultură a Municipiului şi Clubul Sportiv Municipal însumează în prezent 463 de angajaţi, deci sub nivelul de 541 de salariaţi impus prin O.G. nr. 63/2010, momentan nu se vor face reduceri de personal în aceste instituţii.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult