Categorized | Social

Încet dar sigur, Primăria lucrează la reabilitarea clădirilor

Municipalitatea continuă programul de reabilitare a clădirilor. Astfel,  proiectul tehnic pentru reabilitarea clădirii de pe str. Republicii, nr. 5 urmează să fie gata până la jumătatea lunii august, după care se vor cunoaşte exact costurile reabilitării şi se va trece la încheierea contractelor de finanţare.

În cadrul conferinţei de presă de joi, 08.07.2010, primarul Ilie Bolojan a anunţat că sunt aproape de finalizare documentele necesare aprobării primului împrumut pe care municipalitatea îl va face pentru renovarea imobilului din Piaţa Unirii, nr. 5, urmând ca până la sfârşitul lunii august să fie semnat contractul de împrumut.

„În continuarea programului iniţiat de municipalitate privind reabilitarea faţadelor din centrul istoric, şi în baza Regulamentului privind acordarea unor ajutoare financiare pentru susţinerea lucrărilor de protejare a imobilelor cu valoare culturală de pe raza municipiului Oradea, administraţia locală anunţă cultele, că au posibilitatea să depună dosare prin care să solicite ajutor financiar”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

În ceea ce priveşte situaţia imobilul de pe str. Vasile Alecsandri, nr 1, proprietarii au încheiat un parteneriat cu o firmă privată, căreia i-au cedat podul imobilului, iar aceasta în contrapartidă s-a obligat la refacerea şi reabilitarea interiorului şi exteriorului clădirii.

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult