Categorized | Cultură

Cursuri de fotografie pentru studenţi

Pentru a veni în sprijinul acelor studenţi (şi numai), care în perioada vacanţei de vară, se vor afla pentru un timp mai îndelungat în Oradea, Clubului Fotografic Nufărul Oradea (CFNO) în  parteneriat cu Asociaţia Euro Foto Art, va organiza cu începere din data de 09 august 2010, două cursuri intensive de fotografie pentru începători, cu o durată de o lună. Orele teoretice şi o parte ale celor de practică se vor ţine la sediul Fotoclubului, în sala Studio din cadrul Palatului „Vulturul Negru” (Piaţa Unirii 2-4, etajul I)

Cursul de tehnică şi artă fotografică va fi condus de cunoscutul artist fotograf Ştefan Tóth A.FIAP (fondatorul şi preşedintele CFNO) (care este şi preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România), va debuta în data de 09 august 2010, la ora 16:00 şi se adresează celor care vor să acumuleze cunoştinţe, atât despre tehnicile clasice folosite pentru realizarea fotografiilor pe peliculă, cât şi a celor digitale.

După  însuşirea noţiunilor generale despre elemente de foto-compoziţie şi a celor legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii vor participa la o deplasare de creaţie în centrul istoric al municipiului cu aparate de tip analog, iar în studioul de lumini vor avea posibilitatea de a realiza diferite portrete despre colegii de curs. Filmele utilizate vor fi developate individual, în laboratorul clasic al Fotoclubului, iar fotografiile vor fi mărite cu ajutorului aparatelor de mărit clasice.

În cadrul acestui curs, participanţii vor învăţa noţiuni legate de procesul negativ şi pozitiv color, despre diapozitive alb-negru şi color, cât şi depre creaţiile multimedia. În cadrul acestui curs vor fi dezbătute o serie probleme ale esteticii şi creaţiei fotografice.

Cursului de fotografie digitală, condus de artistul fotograf Claudiu Szabó E.FIAP, vicepreşedintele cunoscutului fotoclub orădean, va debuta tot în data de 02 august 2010, la ora 17:00. În cadrul cursului vor fi predate noţiuni de bază legate de utilizarea funcţiilor aparatelor digitale, cât şi despre prelucrarea imaginilor digitale. Şi în cadrul acestui curs se vor discuta şi exemplifica noţiuni de compoziţie şi estetică vizuală. În cadrul cursului vor fi organizate de asemenea, deplasări de creaţie cu aparate digitale, iar ulterior imaginile vor fi analizate în cadrul unor proiecţii.

Ambele cursuri vor fi finalizate în cadrul unor festivităţi ocazionate de absolvirea cursurilor prin vernisarea unor expoziţii de examen, în cadrul căruia vor fi prezentatele cele mai reuşite creaţii realizate în cadrul cursurilor şi vor fi înmânate şi diplomele de absolvire.

Absolvenţii de la ambele cursuri vor avea posibilitatea de a  deveni membrii creatori ai Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, unde vor avea posibilitatea să-şi continue preocupările în domeniul artei fotografice sau să devină membii creator debutanţi ai Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Înscrieri şi informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Galeriei Euro Foto Art din Oradea, Piaţa 1 Decembrie nr. 12, (în vecinătatea Facultăţii de Medicină şi Farmacie şi a Hotelului Grand Palace), în zilele de lucru, între orele 10:00 – 17:00, de unde se va putea procura şi programul tipărit al cursurilor.

Informaţii suplimentare se pot obţine şi la telefoanele: 0726/292111, 0741/212111 şi 0770/119710, respectiv la telefonul 0727/336946.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

3 Responses to “Cursuri de fotografie pentru studenţi”

  1. Sant oradean si sunt bucoris ca si la noi se intampla asa ceva.

  2. valy spune:

    ce aparate trebuie sa avem la noi ca sa stiu ce imi cumpar:|????????
    hellllpppp plzzzz

  3. RRS spune:

    As vrea sa stiu pe cand la Cluj?

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult