Categorized | Social

Primăria Oradea campioana giraţiilor

Primăria Oradea a finalizat la începutul acestui luni, străpungerea străzii Brâncoveanu până în strada Oneştilor şi amenajarea ca giraţie provizorie a intersecţiei Oneştilor – Cazaban – strada Constantin Brâncoveanu. Conform aceleiaşi surse, până la sfârşitul lunii iulie se va finaliza şi amenajarea intersecţiei Tudor Vladimirescu – Oneştilor – Lăpuşului.

În cursul acestei săptămâni, elementele de montaj ale giraţiei intersecţiei Oneştilor – Cazaban – strada Constantin Brâncoveanu vor fi înlocuite cu borduri de cauciuc, care prezintă avantajul că nu mai necesită spargerea carosabilului.

„Având în vedere că străzile Oneştilor şi Cazaban sunt printre cele mai importante artere de circulaţie din zona Ioşia Nord (strada Oneştilor face legătura între cartierul Ioşia şi cartierul Ioşia Nord, iar pe viitorul pod va asigură legătura rutieră cu strada Sovata; strada Cazaban asigură legătura cu drumul de centură), amenajarea acestei intersecţii a reprezentat o necesitate, măsura ducând la fluidizarea traficului.

Primăria Oradea a ţinut cont că strada Constantin Brâncoveanu era o strada înfundată şi a realizat străpungerea acestei străzi până în strada Oneştilor. Acest lucru a dus  la decongestionarea traficului din zona Decebal şi Tudor Vladimirescu.

Lucrările au fost executate de firma Selina în baza contractului de întreţinere şi reparaţii străzi. Valoarea lucrărilor de străpungere a străzii Constantin Brâncoveanu  a fost de 275.000 lei, iar a lucrărilor de amenajare a giraţiei de 150.000 lei”

susţin reprezentanţii municipalităţii.

Tot în aceeaşi categorie de lucrări se înscrie şi amenajarea intersecţiei Tudor Vladimirescu – Oneştilor – Lăpuşului, care va fi dinalizată tot prin executarea unei giraţii, până la sfârşitul lunii iulie. Aceasta va fluidiza traficul între B-dul Decebal – Calea Aradului – Ovidiu Densusianu prin strada Meşteşugarilor, lucrările fiind executate tot de firma Selina, în baza contractului de întreţinere şi reparaţii străzi.

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult