Categorized | Social

Internetul pe malul Crişului poate fi accesat gratuit oricând

Chiar dacă atunci când s-a vorbit prima dată despre internetul în aer liber de pe malul Crişului, au fost foarte mulţi orădeni sceptici, Primăria municipiului Oradea a anunţat la sfârşitul săptămânii, printr-un comunicat de presă că acesta poate fi accesat „la liber” încă de la începutul lunii iulie.

Scepticismul orădenilor se datora nu doar faptului că pentru instalarea unei astfel de reţele erau nevoie de bani iar municipalitatea susţinea că firma RDS se va ocupa integral de costuri ci şi de faptul că firma de telefonie, cablu şi internet ar fi avut de pierdut în cazul în care acest proiect era dus la bun sfârşit. Acest lucru a fost recunoscut, într-o conferinta de presă şi de directorul S.C. RCS&RDS S.A, Nelu Dumea care a spus că „ştim că cei care locuiesc în apropierea Crişului vor fi avantajaţi având internet gratuit”, acesta lucru neîmpioedicând însă finalizarea proiectului.

„Primăria Oradea anunţă toţi orădenii care doresc să scrie un email sau să acceseze o pagină de Internet, stând în aer liber, că pot face acest lucru încă de la începutul lunii iulie. Municipalitatea a încheiat cu grupul RDS&RCS o convenţie, în urma căreia au fost instalate puncte de acces la Internet pe malurile Crişului Repede, între Parcul Brătianu şi Podul Densusianu.

Astfel, cei care doresc să stea în aer liber, dar în acelaşi timp să aibă acces la Internet o pot face în Parcul Brătianu, la Nuiele, în Piaţa Ferdinand, în Piaţa Independenţei sau în orice alt loc cuprins între Parcul Brătianu şi Podul Densuşianu, cu condiţia să fie în vizibilitate directă cu Crişul Repede”

se precizează într-un comunicat făcut public de Primăria Oradea.

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult