Categorized | Social

Folclor şi tradiţii în Orăşelul Copiilor

Orăşelul Copiilor din Oradea îşi extinde din nou paleta de activităţi prin introducerea unor tematici noi în programele sale estivale. De săptămâna aceasta, în Orăşel vor debuta o serie de prezentări destinate tradiţiilor şi folclorului românesc, activităţi care se vor desfăşura în colaborare cu Uniunea Femeilor prin participarea inimoasei învăţătoare Iliescu Doina din localitatea Bulz-Pusta, judeţul Bihor.

Parafrazându-l pe Lucian Blaga, care afirma că ,,Veşnicia s-a născut la sat”, învăţătoarea Iliescu Doina,  o fină cunoscătoare a tradiţiilor zonale, s-a oferit în mod voluntar să împărtăşească din experienţa sa din cadrul orelor de opţional ,,Tradiţii şi folclor românesc”, pe parcursul a câteva săptămâni, în fiecare miercuri, în Orăşelul Copiilor, de la ora 10:30.

„Elevii pasionaţi de folclor sau cei care doresc să cunoască valorile creaţiei autentice din judeţul Bihor vor putea viziona pe CD-uri şi DVD-uri conţinând aspecte concrete din activităţile desfăşurate cu elevii şi rapsozii populari din zona amintită, oportunitate a orelor de optional, putându-şi exprima apoi dorinţa de a participa la unele activităţi.

În cadrul activităţilor din luna iulie vor fi prezentate următoarele teme: miercuri, 21 iulie: prezentarea unui DVD cu aspecte din ,,Muzeul etno” şi un obicei aproape apus ,,Haba ca la Bulz”; miercuri 28 iulie prezentarea pe DVD a teatrului popular ,,Prostia omenească” de Ion Creangă. Copiii care doresc să meargă în excursie în comuna Bulz şi să viziteze muzeul şcolii se pot înscrie pe o listă”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult