Categorized | Social

Folclor şi tradiţii în Orăşelul Copiilor

Orăşelul Copiilor din Oradea îşi extinde din nou paleta de activităţi prin introducerea unor tematici noi în programele sale estivale. De săptămâna aceasta, în Orăşel vor debuta o serie de prezentări destinate tradiţiilor şi folclorului românesc, activităţi care se vor desfăşura în colaborare cu Uniunea Femeilor prin participarea inimoasei învăţătoare Iliescu Doina din localitatea Bulz-Pusta, judeţul Bihor.

Parafrazându-l pe Lucian Blaga, care afirma că ,,Veşnicia s-a născut la sat”, învăţătoarea Iliescu Doina,  o fină cunoscătoare a tradiţiilor zonale, s-a oferit în mod voluntar să împărtăşească din experienţa sa din cadrul orelor de opţional ,,Tradiţii şi folclor românesc”, pe parcursul a câteva săptămâni, în fiecare miercuri, în Orăşelul Copiilor, de la ora 10:30.

„Elevii pasionaţi de folclor sau cei care doresc să cunoască valorile creaţiei autentice din judeţul Bihor vor putea viziona pe CD-uri şi DVD-uri conţinând aspecte concrete din activităţile desfăşurate cu elevii şi rapsozii populari din zona amintită, oportunitate a orelor de optional, putându-şi exprima apoi dorinţa de a participa la unele activităţi.

În cadrul activităţilor din luna iulie vor fi prezentate următoarele teme: miercuri, 21 iulie: prezentarea unui DVD cu aspecte din ,,Muzeul etno” şi un obicei aproape apus ,,Haba ca la Bulz”; miercuri 28 iulie prezentarea pe DVD a teatrului popular ,,Prostia omenească” de Ion Creangă. Copiii care doresc să meargă în excursie în comuna Bulz şi să viziteze muzeul şcolii se pot înscrie pe o listă”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult