Categorized | Social

Dacă nu tunzi iarba, plăteşti între 1.500 şi 2.500 de lei amendă

Pe tot parcursul săptămânii trecute, agenţii Poliţiei Comunitare Oradea au continuat campania de informare a cetăţenilor privind obligaţia acestora de a tunde iarba periodic în perimetrul imobilelor pe care le deţin.

Campania de informare a fost iniţiată în luna iunie, fiind notificate în prima etapă peste 800 de asociaţii de proprietari din municipiului Oradea. Concomitent au fost înştiinţate peste 300 de persoane fizice şi 212 agenţi economici. În a doua etapă, s-au notificat 69 de instituţii de învăţământ (grădiniţe, şcoli generale şi licee).

„Conform articolului 8 din Hotărârea Consiliului Local nr. 429 din 2009, modificată, asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a efectua, începând cu luna mai până în luna septembrie, în prima săptămână (01-04) a fiecăreia din aceste luni, cosirea/tăierea ierbii din perimetrul imobilului pe care îl deţin până la limita carosabilului.

Nerespectarea prevederilor mai sus menţionate se sancţionează cu amenzi de la 1.500 la 2.500 lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.

Demersurile iniţiate de către Primăria municipiului Oradea cu sprijinul Poliţiei Comunitare au fost percepute corect de către cetăţenii, iar rezultatul acestora s-a putut observa prin îmbunătăţirea vizibilă a aspectului peisajistic al zonelor de locuit, şi nu numai.

Spre exemplu, preşedintele asociaţiei de proprietari „36 Cetate”, domnul Tcaciuc Mihai a înţeles utilitatea acestor demersuri, prin urmare a amenajat cu ajutorul celorlalţi locatari spaţiul verde din perimetrul asociaţiei, fiind astfel un exemplu demn de urmat.

Municipalitatea apreciază şi îmbunătăţirile aduse spaţiului verde din curtea Colegiului Tehnic Transilvania  Oradea şi modul de ambientare a spaţiul din faţa Şcolii Generale Nicolae Bălcescu”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult