Categorized | Social

Mobilier stradal pentru Corso, conceput să reziste vandalizării

Viceprimarul Gheorghe Carp a prezentat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, expoziţia de mobilier urban realizată şi expusă în mod gratuit de artistul orădean Carol Kovacs. Expoziţia poate fi văzută în continuare de orădeni, pe pietonal, în dreptul Agenţiei de Voiaj.

Noul mobilier stradal realizat de Carol Kovacs este conceput în aşa fel încât să îmbine funcţia estetică cu rezistenţa.

„În urma discuţiilor avute cu artistul orădean Carol Kovacs în vederea căutării unei variante de mobilier care să corespundă stilului arhitectural al oraşului, s-a ajuns la această variantă, expusă acum pe pietonal, în dreptul Agenţiei de Voiaj.

Municipalitatea doreşte să achiziţioneze astfel de mobilier pentru toată zona de Corso: în alveola de lângă statuia lui Aurel Lazăr, în alveola din faţa Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, dar şi în zona cuprinsă între str. Roman Ciorogariu şi str. Eminescu. Pentru noi este importantă atât funcţia estetică, dar şi rezistenţa mobilerului urban, iar acest mobilier poate fi folosit zeci de ani, având în vedere materialele din care este compus şi elementele de sudură”

a spus viceprimarul oraşului, Gheorghe Carp.

Municipalitatea face un apel către cetăţenii interesaţi de modul în care arată oraşul din punct de vedere al amenajării cu mobilier urban să răspundă la întrebarea formulată de Primăria Oradea pe prima pagină a site-ului instituţiei sau să îşi exprime opiniile, făcând în acelaşi timp sugestii pe adresa de email a artistului: karoly@karoly.com.

„Am lucrat la acest mobilier pornind de la ideea că ceea ce voi realiza în final să fie artă funcţională, care să aibă dinamică, dar şi simţ estetic, care să corespundă arhitecturii stradale a fiecărei alveole. Tot conceptul a fost gândit pentru a insufla celui care îl foloseşte sau doar este în treacăt, ideea unei oaze de linişte”

a afirmat artistul Carol Kovacs.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Mobilier stradal pentru Corso, conceput să reziste vandalizării”

  1. Mobilierul este foarte frumos, imi place foarte mult culoarea

  2. Transport mobila spune:

    culoarea e frumoasa

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult