Categorized | Social

Studenţii de la Facultatea de Inginerie managerială și tehnică din Oradea au mai multe şanse să evite şomajul

„ADA – The PLM Company”, lider în România în implementarea soluțiilor pentru managementul ciclului de viață al produsului, în parteneriat cu Universitatea Oradea, Facultatea de Inginerie managerială și tehnică oferă diplome de competențe pentru 112 studenți care au finalizat, la sfârșitul lunii iunie, primul modul  de pregătire – „Concepția și proiectarea produselor” – din cadrul proiectului PLM-ADAptor.

Programul PLM – ADAptor susține dezvoltarea resurselor umane printr-o investiție de 2,4 milioane Euro confinanțată din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.  În  8 luni de la lansare, în centrul de instruire de la  Universitatea din Oradea, proiectul PLM – ADAptor a pregătit 110 de studenți pentru lucrul în departamentele de concepție și proiectare produse, în conformitate cu cerințele companiilor din industrie.

În cadrul modulului  desfășurat în laboratoarele de proiectarea a universităților partenere studenții  au obținut competențe pentru conceperea și realizarea unui prototip virtual cu ajutorul unor soluții software de ultimă generaţie de tip CAD (Proiectare asistată pe calculator).

„Suntem bucuroși să înmânăm 112 de diplome de competență pentru concepție și proiectare de produs, studenților – oferta de muncă de mâine. Succesul programului  PLM – ADAptor s-a observat de la debutul proiectului, când din cei 100 de studenți estimați pentru instruire gratuită, am primit 156 de cereri de înscriere, și pentru a beneficia cât mai mulți de această finanțare europeană am inscris cu 20% mai multi studenți decât era prevăzut.

Prin programul PLM-ADAptor pregătim alături de Universitatea din Oradea, viitorii profeșioniști  în domeniul managamentului ciclului complet de viață al produsului – Product Lifecycle Management. În pregătirea practică a studenților se utilizează tehnologii moderne, dezvoltând astfel competențele cheie necesare unui inginer.”

a declarat Ionel Barbu, managerul proiectului și directorul general ADA – the PLM Company.

Programul educațional PLM-ADAptor se desfășoară pe o durată de 31 de luni, începând cu luna noiembrie 2009

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult