Categorized | Social

Social-democraţii au trimis ajutoarele în Moldova, democrat-liberalii au grijă de copiii sinistraţilor

Mobilizarea forţelor locale pentru strângerea de ajutoare continuă în judeţul Bihor. Primăria municipiului Oradea şi Precevtura Bihor continuă să adune ajutoare, studenţii şi social-democraţii au trimis deja câteva tiruri în moldova iar democrat-liberalii şi reprezentanţii prefecturii au organizat tabere speciale pentru copiii sinistraţilor.

Copiii din zonele sinistrate din judeţele Suceava şi Botoşani, sosiţi, luni, 19 iulie, în tabăra organizată de Instituţia Prefectului s-au bucurat din plin de primele zile petrecute în Bihor susţin reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

„Cei peste 100 de elevi şi cele 12 cadre didactice însoţitoare au vizitat Orăşelul Copiilor, Băile Felix, au călătorit pe trasee turistice şi au fost încântaţi de spectacolul oferit de copiii interpreţi pregătiţi la rafinata şcoală Meda Music. Discotecile în aer liber şi jocurile de tabără au întregit programul primelor trei zile.

În acest week-end, copiii sunt răsfăţaţi cu o excursie la Peştera Urşilor, care are loc chiar astăzi, vineri, 23 iulie, pentru ca diseară, în tabără, să susţină un miniconcert Florian Chelu & familia. Mâine, este programată vizitarea muzeelor Iosif Vulcan şi Aurel Lazăr, iar de la ora 12, la Hollywood Multiplex, copiii vor viziona, la invitaţia generoasă a conducerii Lotus Center, filmul Shrek pentru totdeauna.

Ziua de duminică este rezervată unei excursii la Stâna de Vale. Activităţile de tabără vor continua până joi, 29 iulie”

se precizează într-un comunicat remis de Prefectura Bihor.

Pesediştii trimit tiruri în Moldova

Vineri, PSD Bihor a trimis spre Dorohoi un autotren Frigoexpres cu ajutoare pentru sinistraţi. S-au ocupat personal de colectarea bunurilor şi de încărcarea tirului preşedintele PSD Ioan Mang, consilierul judeţean Emilia Pavel şi consilierii locali Bogdan Hossu şi Ovidiu Mureşan.

Tot din partea PSD, deputatul Sorin Ioan Roman a decis să aleagă o familie din Suceviţa şi să o sprijine pentru a reveni la o viaţă normală.

„Urmează să mergem cu două camionete cu alimente şi haine. Am ales să nu ne grăbim în realizarea acestei acţiuni deoarece de cele mai multe ori după două săptămâni de la un eveniment tragic lumea începe să uite necazurile celor aflaţi în suferinţă. Am păstrat legătura cu primarul comunei Suceviţa, domnul Ioan Onufrei,  şi ne va sprijini în această acţiune, în special pentru identificarea familiei pe care să o ajutăm ulterior”

a declarat Sorin Ioan Roman.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult