Categorized | Social

Reabilitarea pasajului rutier Theodor Neş va costa municipalitatea aproape un million de euro

Chiar dacă suntem într-o perioadă de criză iar vocile care critică actuala campanie de investiţii a primăriei se înmulţesc, Consiliul Local, acolo unde Ilie Bolojan şi municipalitatea au majoritate, a decis aprobarea unei noi investiţii. Este vorba de „Pasajul rutier Theodor Neş, peste liniile CF Oradea – Episcopia Bihor, km 654+952”, un proiect a cărui valoare se ridică la 970.000 de euro.

Pasajul vechi de peste 100 de ani (proiectat în anul 1908) reprezintă o legătură importantă între zonele funcţionale şi rezidenţiale ale oraşului, fiind amplasat pe strada Theodor Neş şi făcând legătura între B-dul Ştefan cel Mare şi străzile Bihorului şi Izvorului, peste liniile de cale ferată Oradea – Episcopia Bihor.

În momentul de faţă pasajul este închis pentru autoturismele mai mari de 2 tone, fiind limitat ca şi gabarit. Municipalitatea doreşte repunerea pasajului în funcţiune, inclusiv pentru traficul greu, necesitatea investiţiei rezultând din starea înaintată de degradare a căii de pasaj şi rampe, datorită căreia circulaţia se defăşoară cu greutate.

Studiul de fezabilitatea propune trei variante: realizarea unui pasaj inferior, reabilitarea pasajului sau realizarea unui pasaj nou, superior. Municipalitatea va merge pe cea de-a doua variantă, această variantă prezentând următoarele avantaje: intervenţii minime pentru realizarea obiectivului, durata de execuţie redusă şi valoarea de investiţie rezonabilă.

Procedura licitaţiei pentru partea de proiectare şi execuţie a pasajului se va demara până în a doua jumătate a lunii august, urmând ca până la începutul lunii octombrie să înceapă lucrările, pentru a putea fi finalizate până la sfârşitul anului.

După reabilitare partea carosabilă va avea două benzi în lungime de 33 m şi 14 m lăţime, şi două trotuare pentru circulaţia pietonală de 1,5 m fiecare.

Valoarea estimată a lucărilor este de 570.000 euro – construcţie şi montaj şi 400.000 euro – partea de proiectare.

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult