Categorized | Social

Viktor Orbán continuă războiul cu FMI

Considerată de mulţi analişti politici drept o greşeală în ceea ce priveşte politica externă, atitudinea Ungariei la adresa Fondului Monetar Internaţional nu pare a se fi temperat. Premierul maghiar Viktor Orbán a declarat pentru un cotidian maghiar online că Ungaria va ajunge la un deficit bugetar de 3,8% din PIB prin metode proprii, acestea nefiind problema reprezentanţilor FMI.

Primul Ministru Maghiar s-a declarat încrezător că Ungaria va atinge până la sfârşitul anului un deficit de 3,8% din PIB.

„Cu privire la starea actuală a bugetului, organizaţiile internaţionale sunt foarte optimiste – puţin mai optimiste decât mine – estimând un deficit bugetar de 4,1% din PIB până la sfârşitul anului. Eu nu sunt atât de optimist. Dar diferenţa de 0,3% nu este atât de gravă. Vom reuşi să facem faţă acestei situaţii”

a explicat premierul care a mai adăugat că

„dacă Ungaria ajunge la o înţelegere, aderă la condiţiile acesteia, dar nu va lăsa pe nimeni să intervină dincolo de scopul respectivei înţelegeri. Nu putem permite nimănui, nici măcar FMI-ului – atâta timp cât voi ocupa această funcţie, nu o voi permite – să îşi extindă prerogativele peste cele din contractul semnat cu noi”

a declarat Viktor Orbán pentru cotidianul maghiar Portofolio.hu.

Vă reamintim că FMI a suspendat acordarea celei de-a treia tranşe a unui împrumut contractat de Ungaria în 2008. Cauza acestei rupturi se datorează eşecului ultimelor negocieri purtate de oficialii de la Budapesta cu FMI, negocieri în care Guvernul Ungar a susţinut că va refuza să facă o serie de reforme pe care Fondul le vede drept necesare pentru ca în 2011 Ungaria să ajungă la un deficit bugetar mai mic de 3% din Produsul Intern Brut.

Suspendarea negocierilor se traduce prin imposibilitatea părţii maghiare de a accesa ultima parte a împrumutului în valoare totală de 25,1 miliarde de dolari. În urma acestei situaţii analiştii economici se aşteaptă ca forintul să se devalorizeze puternic în raport cu moneda unică europeană.

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult