Categorized | Social

Fără căruţe în Oradea

Poliţia Comunitară Oradea a reuşit ca în decurs de o săptămână să depisteze nu mai puţin de 18 proprietari de atelaje cu tracţiune animală circulând pe arterele principale ale municipilului Oradea. Unii au scăpat doar cu atenţionare în timp ce alţii au fost sancţionaţi.

Chiar dacă de aproximativ 7 ani în Oradea există o Hotărâre de Consiliu Local care le interzce „căruţaşilor” să treacă prin municipiu, aceştia continuă să ignore legislaţia şi să tranziteze oraşul.

„Numai în decurs de o săptămână, respectiv în intervalul 20.07 – 27.07.2010, agenţii comunitari au identificat 18 proprietari de atelaje cu tracţiune animală circulând pe arterele principale ale municipilului Oradea. Unii au fost atenţionaţi, iar alţii  au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 10.800 lei şi avertizaţi privind consecinţele la care se expun în viitor, în cazul nerespectării interdicţiei accesului vehiculelor cu tracţiune animală în municipiu.

Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze prezenţa acestor atelaje pe arterele principale şi secundare a municipiului Oradea  la Dispeceratul Poliţei Comunitare la numerele de telefon: 0259 – 969 sau prin telefonul verde 0800.800.518”

se precizează într-un comunicat remis de poliţia comunitară.

În conformitate cu H.C.L nr. 438/2003,  art. 11, circulaţia pe raza municipiului Oradea a vehiculelor cu tracţiune animală este interzisă, cu excepţia trăsurilor de epocă. Fapta descrisă mai sus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 600 -1000 lei.

În cazul săvârşirii  pentru a treia oară a contravenţiei, organele de control vor proceda la confiscarea vehiculelor, conform art. 14, alin. 3 din HCL nr.  438/2003.

Bunurile sechestrate pot fi revendicate în termen de 15 zile de la data confiscării după ce proprietarul sau deţinătorul legal face dovada achitării sumei de 2000 Ron, reprezentând taxa de confiscare. Bunurile confiscate nerevendicate în termen vor trece în proprietatea Primăriei municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult