Categorized | Social

Radu Ţîrle nu regretă că va plăti salariul demisului Traian Ştef din bugetul Consiliului Judeţean Bihor. Dumneavoastră?

Un proverb românesc spune că „unde nu-i cap, vai de picioare”, lucru care s-ar putea aplica şi în ceea ce priveşte demiterea lui Traian Ştef, fost director al Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai. Demis, din motive (cel puţin) puerile, de impulsivul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, scriitorul Traian Ştef şi-a cerut dreptate în instanţa, iar aceasta i-a acordat-o, obligând Consiliul Judeţean să îi plătească salariul de 30.000 de lei pentru perioada în care ar fi trebuit să fie director.

În anul 2008 Radu Ţîrle hotăra, pe nepusă masă, demiterea directorului Bibliotecii Gheorghe Şincai pe motiv că ar fi cheltuit din banii instituţiei 10.000 de euro pentru o excursie la Paris, efectuată sub pretextul „perfecţionării profesionale”. Deşi Traian Ştef a explicat în numeroase intervenţii în presa orădeană cum şi pe ce au fost cheltuiţi acei bani, precum şi care sunt interesele din spatele demiterii sale, Radu Ţîrle a preferat să îşi menţină decizia.

Considerându-se nedreptăţin, Traian Ştef a dat în judecată Consiliul Judeţean Bihor iar instanţa i-a dat dreptate obligând instituţia să îi plătească salariul pentru toată durata în care ar fi trebuit să fie director al Bibliotecii. Întrebat în ultima conferinţă de presă dacă regretă decizia de a-l demite pe Ştef, Ţârle a răspuns pe un ton iritat:

„Nu regret această decizie. Dacă rămânea pe post făcea pagube mult mai mari decât cele de acum”.

Chiar dacă instanţa i-a dat dreptate, Traian Ştef va primi banii pe care ar fi trebuit să îi încaseze, în rate.

„Datorită situaţiei economice în care suntem, drepturile salariale i se vor acorda până în 2014 în mai multe tranşe. Dacă bugetul va permite acest lucru se vor plăti peste şase luni”

a declarat secretarul Consiliului Judeţean Bihor, Carmen Soltănel.

Situaţia lui Traian Ştef nu este singura de acest gen din Bihor, un caz aemănător fiind cel al Nadiei Racz de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

Punem şi noi o întrebare, că doar nu dăm cu parul. Cât vom continua să plătim din propriile noastre buzunare, incompetenţa, înfumurarea sau demiterile pe criterii politice pe care le fac aleşii noştrii? Că Radu Ţîrle nu regretă, înţelegem, că nu i se trag banii din propriul salariu, dar dumneavoastră, regretaţi că veţi plăti din propriile buzunare „greşelile” acestor oameni?

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult