Categorized | Cultură

Ştefan Tóth: „Fotografiile sunt prelucrate pentru a accentua mesajul artistic”

Unul dintre cele mai moderne fotocluburi din Ungaria, ca şi concepţie artistică, a expus luni, o serie de fotografii la Galeria Euro Foto Art din Oradea. Gazdă a fost artistul fotograf Ştefan Tóth, atmosfera fiind întreţinută de Cvartetul de coarde Varadinum.

Deşi aproape jumătate dintre membrii Clubului Fotografic „Felföldi” sunt liceeni, lucrările expuse sunt pline de substanţialitate şi fantezie. Îmbinarea între realitate şi construct a fost observată şi de Ştefan Tóth care consideră că în arta foto este un lucru important ca substanţialitatea mesajului să fie scoasă în evidenţă.

„Tematica fotografiilor clubului „Felföldi” este diversă. De la fotografii clasice alb-negru, la fotografii prelucrate special pentru a accentua mesajul artistic, membrii clubului par a fi capabili să abordeze orice gen. Cred că este un lucru important faptul că se încearcă promovarea fotografiei neobişnuite, mai puţin tradiţionaliste, o fotografie a viitorului”

a explicat Ştefan Tóth.

Preşedintele Asociaţiei „Felföldi”, artistul fotograf Ádám Szatmáry-Király, a făcut un scurt istoric al artei fotografice maghiare şi al clubului pe care îl conduce de peste patru decenii.

Aşa cum ne-au obişnuit, membrii Cvartetului Varadinum au întreţinut atmosferă pigmentând elementele de artă fotografică cu elemente de artă muzicală de înaltă ţinută.

Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 22 august 2010, în zilele de lucru, între orele 8:00 – 19:00. Intarea este gratuită.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult