Categorized | Cultură

Ştefan Tóth: „Fotografiile sunt prelucrate pentru a accentua mesajul artistic”

Unul dintre cele mai moderne fotocluburi din Ungaria, ca şi concepţie artistică, a expus luni, o serie de fotografii la Galeria Euro Foto Art din Oradea. Gazdă a fost artistul fotograf Ştefan Tóth, atmosfera fiind întreţinută de Cvartetul de coarde Varadinum.

Deşi aproape jumătate dintre membrii Clubului Fotografic „Felföldi” sunt liceeni, lucrările expuse sunt pline de substanţialitate şi fantezie. Îmbinarea între realitate şi construct a fost observată şi de Ştefan Tóth care consideră că în arta foto este un lucru important ca substanţialitatea mesajului să fie scoasă în evidenţă.

„Tematica fotografiilor clubului „Felföldi” este diversă. De la fotografii clasice alb-negru, la fotografii prelucrate special pentru a accentua mesajul artistic, membrii clubului par a fi capabili să abordeze orice gen. Cred că este un lucru important faptul că se încearcă promovarea fotografiei neobişnuite, mai puţin tradiţionaliste, o fotografie a viitorului”

a explicat Ştefan Tóth.

Preşedintele Asociaţiei „Felföldi”, artistul fotograf Ádám Szatmáry-Király, a făcut un scurt istoric al artei fotografice maghiare şi al clubului pe care îl conduce de peste patru decenii.

Aşa cum ne-au obişnuit, membrii Cvartetului Varadinum au întreţinut atmosferă pigmentând elementele de artă fotografică cu elemente de artă muzicală de înaltă ţinută.

Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 22 august 2010, în zilele de lucru, între orele 8:00 – 19:00. Intarea este gratuită.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult