Categorized | Social

Orădenii nu prea au respect faţă de spaţiul verde

Luna care tocmai s-a încheiat, iulie, a adus cu sine o premieră în ceea ce priveşte numărul persoanelor care nu respectă spaţiul verde din municipiul Oradea. Au fost sancţionate nu mai puţin de 93 de astfel de persoane.

Persoanele care traversează bulevardul Dacia prin locuri nepermise şi calcă pe spaţiul verde dintre sensurile de mers, deteriorându-l, sunt pasibili de amenzi cu sume cuprinse între 50 şi 1.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 10.000 ron pentru persoane juridice.

„Poliţia Comunitară a Municipiului Oradea doreşte să reamintească persoanelor care locuiesc sau tranzitează zona Bulevardului Dacia să nu deterioreze amenajarea peisagistică a zonei.

Începând cu luna iunie, după finalizarea lucrărilor în zonă, agenţii comunitari au înştiinţat şi notificat atât locatarii din zona Bulevardului Dacia, cât şi persoanele care treceau prin acea zonă.

Deşi majoritatea cetăţenilor au înţeles utilitatea măsurilor întrerprinse, având un comportament adecvat, au fost surprinse şi unele persoane lipsite de simţ civic care, prin acţiunile lor, au deteriorat spaţiul verde.

Prin urmare, în acţiunea înterprinsă de agenţii comunitari, în luna iunie şi în luna iulie, 93 de persoane au fost sancţionate contravenţional, pentru deteriorarea spaţiului verde.

Pentru asigurarea unei eficienţe sporite a acţiunii, rugăm cetăţenii să ne sprijine în demersul nostru, apelând dispeceratul Poliţiei Comunitare Oradea (tel. 0259.969), în cazul în care surprind sau văd persoane care distrug spaţiul verde”

se precizează într-un comunicat remis de Poliţia Comunitară Oradea.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult