Categorized | Sport

Dinamo şi-a făcut bagajele. Cine credeţi că urmează?

După ce Unirea Urziceni şi-a luat la revedere de la Liga Campionilor,  Dinamo Bucureşti a pierdut joi, cu scor de neprezentare (3-0), meciul cu echipa croată Hajduk Split, după ce în tur câştigase cu 3-1. Vineri, celelalte echipe româneşti, Steaua, Urziceni, Vaslui şi Timişoana şi-au aflat adeversarele din play-off-ul Ligii Europa.

Vicecampiona româniei Unirea Urziceni a ieşit, totuşi, cu fruntea sus după o dublă cu Zenit Sankt Petersburg. După ce în tur echipa lui Bucşaru rezistase în 10 oameni aproape tot meciul, în retur au încasat încă din minutul 33 un gol (Danny) şi s-au dovedit a fi incapabili să remonteze diferenţa. Dinamo, după ce a dat-o prin Bălţi cu Olimpia a avut un meci mai serios, cu Croaţii de la Hajduk Split. Dacă în meciul tur câinii roşii au arătat că au valoare reuşind să câştige cu 3-1, în retur au demonstrat că rămân aceeaşi echipă capabilă să şocheze (nu întotdeauna pozitiv, din păcate). În Croaţia, echipa lui Andone a arătat ca o echipă de liga a treia din România, croaţii distrându-se în prima parte a meciului cu o apărare total neinspirată. În repriza a doua dinamoviştii au mai legat câte ceva dar a lipsit omul cu golul pentru ca meciul să ajungă la prelungiri.

Tot la capitolul „şocant” ar trebui trecut şi meciul lui Timişoara cu finlandezii de la MyPa 47. Deşi câştigaseră în tur în Finlanda cu 2-1 în returul de la Timişoara era la pauză 3-0 pentru anonimii nordici. Cumva-cumva timişorenii s-au trezit şi au reuşit calificare în ultimul minut de joc, printr-un gol al lui Cisovsky, scor final 3-3.

Speranţe de doi lei

Deşi plecaseră plini de speranţe la tragerea la sorţi, românii au primit veşti cât se poate de proaste de la oficialii FIFA. Unirea Urziceni, echipa care în tur la Bucureşti s-a apărat iar în retur la Sankt Petersburg a uitat să atace, a nimerit cu Hajduk Split, echipa care i-a umilit pe dinamovişti. Steaua Bucureşti, o echipă care abia reuşeşte să arate a echipă (nu e uşor să transferi 11 jucători şi să îi faci să joace omogen) îi va întâlni pe elveţienii de la Grasshopper.

Moldovenii de la FC Vaslui, care nu par a se fi trezit deşi campionatul este la a treia etapă, vor da piept cu francezii de la Lille, în timp ce Poli Timişoara, bănăţenii care erau să fie eliminaţi de anonimii de la MyPa 47, vor juca împotriva miliardarilor de la Manchaster City. La cum arată lucrurile după această tragere, nu prea avem motive să ne bucurăm Dacă se vor califica 2 echipe în Grupele Ligii Europa putem să ne considerăm norocoşi. Oricum, decât să se califice toate şi să ne facă de râsul Europei cum au reuşit anul trecut, mai bine aşa!

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult