Categorized | Social

IMM-urile româneşti vor să înveţe de la cele germane

Ioan Mintaş, primvicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a participat, în perioada 5-10 august, la o vizită de lucru în landurile din Sudul Germaniei. Din delegaţia condusă de Ioan Mintaş au făcut parte reprezentanţi ai conducerilor CNIPMMR, Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri şi Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

Vizita de lucru a fost organizată la invitaţia unei organizaţii partenere din Munchen.

„Dacă în ceea ce priveşte relaţia cu partenerii CNIPMMR din Munchen, aceasta este deja consolidată, având un proiect în desfăşurare, un al doilea aflat în faza de evaluare şi două misiuni de afaceri, una în Germania şi una în România, organizate cu succes, vizita în landul Baden-Wurttemberg a fost una de cunoaştere şi de prospectare.

Suntem convinşi că într-un timp relativ scurt, vom definitiva un proiect comun prin care intenţionăm să sprijinim IMM-urile româneşti să cunoască şi să beneficieze de experienţa colegilor din această parte a Germaniei.

Considerăm că pe lângă demersurile permanente pe care le facem la nivel de Guvern în vederea îmbunătăţirii mediului de afaceri autohton, este la fel de important să avem şi posibilitatea de a realiza schimburi de experienţă cu întreprinzători din alte ţări, de la care putem învăţa şi, mai ales, de la care putem prelua exemple de bune practici, atat în relaţiile de afaceri între firme dar şi în ceea ce priveşte măsurile adoptate în această perioadă pentru sprijinirea IMM-urilor”

a declarat Ioan Mintaş.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult