Categorized | Social

Copiii sinistraţilor au vizitat primăria şi priza de apă a Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri

15 copii din comunele Somuşca şi Cleja (judeţul Bacău) au vizitat judeţul Bihor, în cursul acestei săptămâni, la iniţiativa d-nei Biró Rozália, viceprimarul municipiului Oradea şi a consilierilor locali din cadrul grupului UDMR. Tot joi, copiii au vizitat şi priza de apă a Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri însoţiţi de doamnele Alexandrina Săndescu şi Irina Benkea.

Copiii provin din familii sinistrate, ambele comune fiind grav afectate de inundaţiile din acest an. Micii vizitatori sunt cazaţi la tabăra din Şinteu, cazarea şi transportul lor fiind asigurate de sponsori.

„În cursul zilei de azi, copiii şi însoţitorii lor, profesoara Alexandrina Săndrescu şi Benkea Irina, au vizitat municipiul Oradea şi clădirea Primăriei, unde au fost primiţi de viceprimarul Biró Rozália, de către consilierii locali şi sponsorii proiectului „Vacanţă în Bihor”.

Copiii au oferit un cadou simbolic administraţiei orădene, prin cântece şi versuri, urmând să-şi continue vizita la Cetate, la Bazilica Romano-Catolică, pe pietonalul orădean şi la Băile Felix”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

În aceeaşi zi, copiii sinistraţilor au vizitat şi Administraţia Bazinală de Apă Crişuri.

„Ne bucurăm că putem aduce un zâmbet pe feţele acestor copii  greu incercaţi de inundaţiile din lunile trecute. Pentru ei  perioada următoare nu va fi deloc uşoară dar, sperăm ca prin această excursie in judeţul nostru, s-a făcut un pas spre normalitate”

a declarat directorul ABA Crisuri, Pásztor Sándor.

Copiii se află în judeţul Bihor de luni, 9 august 2010, fiind cazaţi la tabăra din Şinteu urmând ca în data de 15 august să se întoarcă la Bacău. În acest interval ei vor vizita mai multe obiective turistice din Bihor.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult