Categorized | Social

Mirosul insuportabil continuă să le facă zile grele orădenilor din Ioşia şi Rogerius

Zecile de reclamaţii făcute de orădeni împotriva mirosului din municipiu nu par a-i impresiona pe cei de la Garda de Mediu Bihor. Nici reclamaţiile şi se pare că nici mirosul, care a devenit în ultima perioadă insuportabil. Aşa se face că reprezentanţii municipalităţii le-au făcut o sesizare celor de la Garda de Mediu în care le solicită să rezolve această problemă.

Se pare că reprezentanţii Gărzii de Mediu nu prea îşi fac treaba (dacă şi-ar fi făcut-o nu s-ar fi ajuns la această situaţie), şi nici nu au auzit încă de noţiunea de „autosesizare”. Cel puţin asta este concluzia care se poate trage dintr-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea, ajunsă în situaţia de a se „ruga”, de cei care sunt plătiţi din banii noştrii, să îşi facă datoria.

De fapt, dacă ne gândim că cei care conduc astfel de instituţii au ca primă competenţă carnetul de membru de partid, nu ar trebui să ne mai mire nimic.

„Primăria Municipiului Oradea a fost sesizată, în ultimul timp, în repetate rânduri, de locuitorii oraşului cu privire la mirosul insuportabil din zona cartierelor Ioşia şi Rogerius. Acest miros provine din zona industrială a municipiului Oradea şi creează un puternic disconfort locuitorilor, în special în cele două cartiere menţionate.

În urma reclamaţiilor primite de la cetăţenii nemulţumiţi de această situaţie, Primăria Oradea a sesizat astăzi Garda de Mediu Bihor şi Instituţia Prefectului, solicitându-le, potrivit competenţelor legale ce le revin, să ia măsurile necesare în vederea identificării sursei de poluare şi a poluatorului, precum şi obligarea acestuia să înlăture sursa de poluare.

Totodată, Primăria Municipiului Oradea asigură locuitorii oraşului precum şi cele două instituţii amintite mai sus de întregul sprijin pentru remedierea acestui neajuns”

se precizează într-un comunicat remis de municipalitate.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult