Categorized | Social

Ungurii şi românii fac măsurători pe Crişuri

În perioada 10-13 august 2010 au loc măsurătorile geodezice comune de verificare pe Crişul Repede şi Crişul Alb. Aceste măsurători sunt făcute de specialisti ai Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri si ai Direcţiei Apelor Korkovizig din Gyula.

Scopul acestor măsurători este acela de a scoate în evidenţă, în cazul în care sunt, modificări sau colmatări semnificative ale albiei. „Măsurătorile sunt efectuate în conformitate cu prevederile Comisiei Mixte Hidrotehnice Româno-Ungare o data la patru ani.

Experţii celor două părţi fac profile transversale pe Crişul Repede la km 55+760 în secţiunea pragului de fund Biharugra în locurile stabilite anterior şi pe Crişul Alb la km 135+165 în secţiunea pragului fix al Barajului cu Ace în locurile stabilite anterior.

Experţii celor două părţi vor concorda profilurile grafice executate la scările 1:500/1: 100, la o dată ulterioară” se precizează într-un comunicat remis de reprezentanţii ABA Crişuri.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult