Categorized | Social

Căldură mare, mon cher!

După ce vineri a plouat cu gheaţă, sâmbătă şi duminică vremea a fost aproape insuportabilă în Oradea. Oamenii au evitat să iasă din casă şi au consumat foarte multă apă. Unii au mers la ştranduri dar drumul până acolo şi căldura pe care au avut-o de suportat, când nu au stat în apă, i-a doborât şi pe ei. Conform meteorologilor vremea se va răci treptat doar cu câteva grade în următoarele zile.

Dacă duminică în Oradea erau 34 de grade, conform Institutului Naţional de Meteorologie, temperatura va scădea luni cu doar un grad. Marţi va fi mai bine pentru că se vor înregistra 29 de grade şi există şanse mari să plouă.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult