Categorized | Oradea

Chiar şi fără ajutorul social-democraţilor, Legea ANI a ajuns în Senat

Institutul pentru Politici Publice (IPP) critică public gestul Partidului Social Democrat (PSD) de a nu participa la dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a Legii privind Agenţia Naţională de Integritate.

Social-democraţii nu vor să îşi pună averile la vedere, sau cel puţin aşa se poate interpreta gestul lor de a nu vota Legea ANI, o lege considerată importantă de reprezentanţii UE.

„Considerăm că decizia PSD de a nu îşi exprima votul pe varianta dezbătută de Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi este un act lipsit de responsabilitate politică, întrucât toţi parlamentarii şi partidele din care aceştia provin, se fac prin aceste atitudini responsabili pentru sancţiunile şi criticile de la nivel european primite de către România odată cu publicarea celui mai recent Raport al Comisiei Europene privind justiţia.

De asemenea, reamintim tuturor deputaţilor PSD că potrivit Regulamentului de funcţionare şi organizare al Camerei Deputaţilor – Secţiunea a 5-a, Procedura de vot, opțiunea de a semna lista de prezenţă, dar de nu a participa la vot, NU EXISTĂ.

În faţa acestei situaţii, facem un apel către Preşedintele partidului parlamentar PSD, Victor Ponta, respectiv către liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, să explice public motivul acestui gest şi să îşi exprime poziţia cu privire la Legea ANI, aşa cum a fost ea dezbătută în Comisia juridică din Camera Deputaţilor”

se precizează într-un comunicat remis de IPP.

Cu sau fără votul social-democraţilor, Legea ANI a trecut luni de Camera Deputaţilor. 204 deputaţi au votat în favoarea legii, doi au votat împotrivă şi doi s-au abţinut. Legea urmează să meargă în Senat, care este camera decizională.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult