Categorized | Oradea

Chiar şi fără ajutorul social-democraţilor, Legea ANI a ajuns în Senat

Institutul pentru Politici Publice (IPP) critică public gestul Partidului Social Democrat (PSD) de a nu participa la dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a Legii privind Agenţia Naţională de Integritate.

Social-democraţii nu vor să îşi pună averile la vedere, sau cel puţin aşa se poate interpreta gestul lor de a nu vota Legea ANI, o lege considerată importantă de reprezentanţii UE.

„Considerăm că decizia PSD de a nu îşi exprima votul pe varianta dezbătută de Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi este un act lipsit de responsabilitate politică, întrucât toţi parlamentarii şi partidele din care aceştia provin, se fac prin aceste atitudini responsabili pentru sancţiunile şi criticile de la nivel european primite de către România odată cu publicarea celui mai recent Raport al Comisiei Europene privind justiţia.

De asemenea, reamintim tuturor deputaţilor PSD că potrivit Regulamentului de funcţionare şi organizare al Camerei Deputaţilor – Secţiunea a 5-a, Procedura de vot, opțiunea de a semna lista de prezenţă, dar de nu a participa la vot, NU EXISTĂ.

În faţa acestei situaţii, facem un apel către Preşedintele partidului parlamentar PSD, Victor Ponta, respectiv către liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, să explice public motivul acestui gest şi să îşi exprime poziţia cu privire la Legea ANI, aşa cum a fost ea dezbătută în Comisia juridică din Camera Deputaţilor”

se precizează într-un comunicat remis de IPP.

Cu sau fără votul social-democraţilor, Legea ANI a trecut luni de Camera Deputaţilor. 204 deputaţi au votat în favoarea legii, doi au votat împotrivă şi doi s-au abţinut. Legea urmează să meargă în Senat, care este camera decizională.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult