Categorized | Oradea

Pesediştii bihoreni îl acuză pe Blaga că îşi face sală de sport în satul natal

Organizaţia condusă de Ioan Mang se declară nemulţumită de modul în care Guvernul democrat-liberal a decis să cheltuie bani publici, favorizându-şi, în continuare clientela politică. Social democraţii se referă la construirea unei săli de sport în comuna lui Vasile Blaga, condusă de pedelistul Ioan Bota Gheorghe, şi direcţionarea banilor pentru execuţia lucrării (peste 2,5 milioane de lei) către firma actualului prefect al judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea.

Evident, nimic din ce fac social-democraţii bihoreni, nu fac dezinteresat. Miza pentru care au decis să scoată aceste lucruri în evidenţă (lucruri despre care presa din judeţ a scris în nenumărate rânduri) o reprezintă strângerea de semnături pentru moţiunea populară pentru demiterea Guvernului Boc.

„Conştientizând probabil faptul că actualul guvern se apropie cu paşi repezi de finalul unui mandat dezastruos şi ascunzându-se sub masca unor investiţii de interes public, PD-L pare că încearcă să-şi umple cât mai bine visteria, luându-şi tainul în dauna tuturor românilor. Guvernul PD-L şi partidul care îl susţine, înteleg să îşi facă ieşirea din istorie în aceeaşi manieră în care, cu nesimţire şi nepăsare faţă de toţi cetăţenii, au condus ţara în ultimii ani.

Astfel, în condiţiile în care funcţionarii publici sunt daţi afară, medicii sunt alungaţi din ţară, iar dascălii sunt umiliţi de preşedintele Băsescu, guvernul Boc înţelege să „economisească” banii munciţi de români, construind săli de sport acolo unde se pare că este cea mai mare nevoie de ele: în mijlocul câmpului!
Un astfel de exemplu se găseşte în satul Petrileni, comuna Rieni, locul de baştină al unui ilustru lider al PD-L, membru în actualul Guvern.

La aproximativ 200 de metri de sat, firma unui membru de frunte al PD-L Bihor munceşte cu sârg la executarea unui contract finanţat de către Compania Naţională de Investiţii.

Probabil că din discuţiile cu locuitorii satului şi ai comunei, a reieşit ca prioritate majoră nevoia construirii unui asemenea obiectiv, în locul alimentării cu apă sau al canalizării, în locul reparaţiilor la drum, în locul subvenţiilor pentru agricultori şi probabil, în locul pensiilor!

Situaţia ar putea stârni râsul, dacă nu ar fi tragică şi dacă nu ar exemplifica, la fel ca de nenumărate ori, lipsa de bun simţ, ipocrizia şi incompetenţa guvernului Boc. Faţă de această situaţie, organizaţia judeţeană a PSD Bihor nu poate rămâne pasivă şi trage încă un semnal de alarmă, adresând tuturor locuitorilor judeţului invitaţia de a se alătura iniţiativei Partidului Social Democrat privind Moţiunea populară pentru demiterea guvernului Boc”

se precizează într-un comuinicat remis de PSD Bihor care se încheie cu declaraţia liderului pesediştilor bihoreni Ioan Mang:

„Îi rugăm pe toţi bihorenii să ni se alăture în acest efort, desfăşurat la nivel naţional, pentru a pune capăt celei mai negre guvernări din România ultimilor ani. Colegii noştri din tot judeţul vă stau la dispoziţie la toate sediile PSD pentru strângerea de semnături în vederea depunerii Moţiunii populare împotriva guvernului Boc. În Oradea, cetăţenii sunt aşteptaţi în zona centrală, lângă podul Ferdinand şi în faţa magazinului Crişul.”

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult